Huippukokki Terävä: Halpuuttelu ei toivottavasti jätä isoja jälkiä
Helsinkiläinen ravintoloitsija Pekka Terävä on huolissaan ruokaketjun osapuolten toimintakyvystä ja elannosta.
Pekka Terävä pyörittää yhdessä kollegoidensa kanssa kahta huipputason ravintolaa Helsingin keskustassa: Oloa ja Emoa. Kuva: Reetta PasanenPalkittu ravintoloitsija Pekka Terävä uskoo, että kotimaisten raaka-aineiden arvostus vain kasvaa ja asiakkaat ovat valmiit laadusta myös maksamaan.
Hänen mielestään on hyvä, että ruoka on tätä nykyä kaikkien huulilla myös keskusteluissa. Yksi asia häntä silti huolestuttaa.
"Toivon vain, ettei tämä hintojen halpuuttelu jätä isoja jälkiä, vaan että kaikki pystyisivät toimimaan ja tekemään elantonsa."
Asiakkaiden tietoisuus ruuan alkuperästä on Terävän mukaan yhä yleisempää.
"Ihmiset ovat entistä määrätietoisempia ja oikeasti kiinnostuneita siitä, mitä he suuhunsa laittavat. He haluavat hyvinvointinsa takia tietää raaka-aineiden alkuperän. Se on todella hieno asia."
Terävä pyörittää yhdessä kollegoidensa kanssa Olo- ja Emo-ravintoloita Helsingissä. Niistä Ololla on Michelin-tähti, ja Emo on palkittu Michelin-oppaan Bib Gourmand -maininnalla, joka myönnetään erinomaisesta ja kohtuuhintaisesta ruuasta.
Terävän mukaan näihin kahteen ravintolaan hankitaan raaka-aineita paljon suoraan tuottajilta.
"Käymme koko ajan keskustelua muun muassa sitä, missä koossa esimerkiksi porkkana on parhaimmillaan ja maukkaimmillaan. Tuo on jokapäiväistä mutta tärkeää, koska meidän elinkeinomme lähtee huippuraaka-aineista."
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

