Ovet avautuvat
Verkkosivusto Avoinmaaseutu.fi tuo tilat ja niiden tuotteet kuluttajien ulottuville. Se kokoaa ruokaketjun avoimuutta vaalivia tiloja ja myy suomalaisten pientuottajien elintarvikkeita.
Kuukausi sitten avattu sivusto on syntynyt Kivijärvellä asuvien maidontuottajien Heini Hakkaraisen ja Jussi Kinnusen ideasta ja heidän ponnistelujensa tuloksena.
Nyt sivustolla on jo yli 70 tilaa, jotka ovat valmiita avaamaan ovensa kuluttajille eri puolilla Suomea. Verkkokaupassa on myynnissä lähes 400 tuotenimikettä. Ruuan lisäksi tarjolla on muun muassa lahja- ja koriste-esineitä, kosmetiikkaa, pesuaineita, lankaa ja kirjoja.
Pitkissä ruokaketjuissa alkuperä usein hämärtyy, eikä ole mikään ihme, että kotimaisuus ja lähiruoka ovat alkaneet kiinnostaa.
Yhä useampi kuluttaja haluaa tietää, missä ja miten heille myytävä ruoka on tuotettu ja valmistettu, mutta vain ani harvalla on enää elävää kosketusta nykypäivän maatalouteen ja ruuan tuottajiin.
Sivusto tuo kaivattua avoimuutta ruokaketjuun – nykyaikaisen väylän maaseudulla työtä tekevien ja kuluttajien välille. Osa tiloista järjestää avoimien ovien päiviä tai muita tapahtumia, osa ottaa kävijöitä vastaan erikseen sopien.
Tiloilta vaaditaan aikaa ja viitseliäisyyttä avata ovensa vieraille ja kohdata heidän työstään kiinnostuneet.
Työ on kuitenkin tärkeää, sillä kotimaisen tuotannon on kyettävä täyttämään kuluttajien odotukset korkeasta laadusta ja hyväksyttävistä tuotantotavoista.
Sen lisäksi että ruokaketjun on oltava läpinäkyvä, on pidettävä se, mikä on luvattu.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
