Ympäristökeskus kehuu suomalaista ohraa
"Kotimainen ohra on paitsi hyvää ja terveellistä, myös ympäristöystävällistä."
Kotimaisesta ohrasta ja maidosta syntyy oiva puuro jouluksi. Katso resepti Syken joulutervehdyksestä. Kuva: Liisa KittiläSuomen ympäristökeskus Syken joulutervehdyksessä pääjohtaja Lea Kauppi keittää keskuksen väelle jouluista ohrapuuroa.
Vaikka riisipuuro on nykyisin yleisempi joulupuuro, ympäristökeskus suosii ohraa. Se on paitsi hyvää ja terveellistä, myös ympäristöystävällistä, Syken jouluvideo perustelee.
Joulun ohrapuuroa on Sykessä keitetty siitä asti, kun se perustettiin vesi- ja ympäristöhallituksen jatkajaksi 1995. Ensimmäiseen puuroon ohra saatiin vesi- ja ympäristöhallituksen eläkkeelle jääneen pääjohtajan Simo Jaatisen pelloilta.
Syken joulutervehdys sisältää huittislaisen joulupuuron ohjeen. Ohran lisäksi oleellista on, että puuro keitetään maitoon.
Joulutervehdys on katsottavissa täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
