Naiset lisäävät kasvisten syöntiä kesällä
Kotimaisten kasvisten satokausi alkaa olla parhaimmillaan, mikä odotetusti lisää suomalaisten kasvisten syöntiä – etenkin naisten. Suomalaisen Työn Liiton kyselyyn vastanneista noin 40 prosenttia kertoi käyttävänsä kesällä kasviksia muita vuodenaikoja runsaammin.
Naisista jopa joka toinen kertoi lisäävänsä kasvisten käyttöä, kertoo tutkimuspäällikkö Jokke Eljala Suomalaisen Työn Liitosta.
Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan 15 prosenttia syö kesällä terveellisemmin.
Eljalasta on yllätys, että kasvissesongista huolimatta vajaa kolmannes vastaajista ei muuta ruokailutottumuksiaan lainkaan.
Kesä on jäätelön ja grilliruokien kulta-aikaa. Siksi on yllätys, että vain 14 prosenttia vastaajista sanoo herkuttelevansa kesällä muita vuodenaikoja enemmän.
Kyselyn mukaan etenkin miehet ja erityisesti nuoremmat ikäryhmät, syövät kesäaikaan enemmän lihaa.
Vanhempi ikäpolvi sitä vastoin lisää kalan käyttöä, Eljala kertoo.
Kotimaiset kasvikset ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Niitä syömällä tukee Suomen työllisyyttä ja luo uusia työpaikkoja, Suomalaisen Työn Liitto muistuttaa.
Liiton selvityksen mukaan syntyisi vuodessa jopa 10 000 uutta työpaikkaa, jos suomalaisiin tuotteisiin sijoitettaisiin kuukaudessa kymmenen euroa enemmän.
Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimus tehtiin toukokuussa. Siihen vastasi 1 032 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.
Maija Ala-Siurua
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
