Kiuas-Seura valitsi parhaat makkarat
Akateeminen Kiuas-Seura on valinnut Perniön Liha Oy:n valmistaman lammasmakkaran vuoden parhaaksi.
Lammasmerguez on testien perusteella taidolla maustettu makkara. Valmistajan mukaan tavoitteena on tuoda Lähi-idän maut suomalaisen ruokapöytään ilman lisäaineita. Sana merguez tarkoittaa Pohjois-Afrikalle tyypillistä makkaraa.
Kaikkiaan kuusi makkaraa eri sarjoissa palkitaan kunniakirjoilla Akateemisen Kiuas-Seuran vuosijuhlan yhteydessä ensi lauantaina.
Grillimakkaroiden sarjan voitti Hakalan Lihajalosteet Oy:n Tukkijätkä. Grillattavaksi sopii myös erikoismakkaroiden sarjan voittanut Wurstin Perunamakkara.
Raumalainen Suomisen Lihaherkku vei nakkisarjan voiton Maalaisnakilla. Raakamakkaroissa pärjäsi parhaiten helsinkiläinen Harjun makkaratehdas Harjun Sinappi Bratwurstilla.
Bratwurstien taituriksi nousi Lihatukku Veijo Votkin Bryggeriwurstilla, joka on valmistettu helsinkiläiselle panimoravintolalle.
Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien.
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
