IT-yritys osti hiilinieluksi 70 000 eurolla suota ja käyttää uusiutuvaa energiaa – hiilineutraaliuden sijasta tähtäimessä oli hiilinegatiivisuus - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

IT-yritys osti hiilinieluksi 70 000 eurolla suota ja käyttää uusiutuvaa energiaa – hiilineutraaliuden sijasta tähtäimessä oli hiilinegatiivisuus

Yrityksen laskelmien mukaan 260 hehtaarin suometsä hotkaisee vuodessa noin 775 000 kiloa hiilidioksidia.
Seravo
Otto Kekäläinen tutustui torstaina Seravon ostamaan suohon.

Tuhansia verkkosivustoja ylläpitävä tamperelainen Seravo tiedottaa saavuttaneensa toiminnassaan hiilinegatiivisuuden. Siten yritys sitoo toimintansa avulla enemmän hiiltä kuin päästää ilmakehään.

Seravon toimitusjohtajan Otto Kekäläisen mukaan hiilinegatiivisuuteen päästiin energiansäästön, uusiutuvan energian ja päästöjen kompensoinnin yhdistelmällä.

”Siistin toimistotyön ja sähköisten palvelujen ilmastovaikutukset jäävät helposti huomaamatta. Energiaa kuitenkin kuluu, ja päästöihin voi vaikuttaa", Kekäläinen sanoo ja rohkaisee kaikkia yrityksiä tavoittelemaan ei paitsi hiilineutraaliutta vaan hiilinegatiivisuutta.

Kekäläisen mukaan Seravo jatkaa investointeja moderniin ja energiatehokkaaseen teknologiaan.

"Päästöjen osuus vähenee jatkuvasti, koska lähes kaikki uudet sivustot menevät konesaleihin, joiden sähkönkulutus ei tuota hiilidioksidipäästöjä.”

Seravo osti kesällä turvetuotantoyhtiö Vapolta 260 hehtaarin suometsäalueen Ranualta. Kaupan myötä noin 70 000 euroa maksanut suoalue suojeltiin pysyvästi.

Kekäläisen mukaan suometsä hotkaisee vuodessa noin 775 000 kiloa hiilidioksidia hiiliekvivalentteina laskettuna, mikä on 55 kertaa enemmän kuin yrityksen toiminnan aiheuttamat päästöt. Kekäläisen mukaan yritys on tehnyt laskelman itse muun muassa Luonnonvarakeskuksen ja Hiilipörssin tietoihin nojaten. Lisätietoa laskutavasta saa täältä.

20 henkeä Suomessa työllistävä Seravo saavutti hiilineutraaliuden vuoden 2019 lopussa. Silloin yrityksen käyttämästä sähköstä 79 prosenttia oli päästötöntä. Loppujen 21 prosentin päästöt kompensoitiin lahjoituksella suota ennallistavaan Hiilipörssiin.

Lue lisää

Yksipuolinen kuva metsänomistajista harmittaa Mikko Tukevaa – "Suomalainen metsänhoito on ilmastoteko"

Nuori, korkeaan sänkeen niitetty ja reilusti lannoitettu nurmi parempi hiilensidonnan kannalta

Teollisuuden sähkövero alas ja dieselpolttoaine nykyistä edullisemmaksi – Keitele Groupin Ilkka Kylävainio toivoo, että hallitus lunastaisi lupauksensa

Suometsä sitoo hiiltä nopeammin kuin luonnontilainen suo