Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Entinen ministeri Taisto Tähkämaa on kuollut 101 vuoden iässä
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Järvikala
Reseptit
|
Kevyt ja nopea kesäherkku syntyy ahvenfileistä ‒ lisukkeeksi sopii maukas kikhernesalaatti
Arvio
Terhi Torikka
Ravintolat
|
Runsas järvikalatäyte kruunasi uuniperunan – pitkä karjalainen aamiainen jäi kiinnostamaan
Reseptit
|
Kesäinen kalansaalis jalostuu maukkaiksi järvikalapihveiksi – kaveriksi tietenkin raikas kermaviilisoosi
Elintarviketeollisuus
|
Kaksi kolmasosaa suomalaisten syömästä kalasta tuodaan ulkomailta – kotimaista kalantuotantoa halutaan trimmata vastamaan paremmin kysyntään
Ruoka
|
Ranualaiset muikut maailmankartalle: Simojärven muikulle haetaan EU:n nimisuojaa
Ruoka
|
Kotimaisista kalapuikoista tuli menestys – "Ihmiset oppivat, että on ekoteko syödä Itämeren silakkaa"
Ammatikseen kalastavien joukko kasvaa idässä – "Uusia kalastajia tulee tällä hetkellä enemmän kuin vanhoja lopettaa"
Näin lahnasta valmistuu leikkele, jossa ei ole ruodoista jälkeäkään – tehtaan perustajat kiittelevät Kainuuta: "Monet asiat ovat hoituneet paikallisella yhteistyöllä paremmin kuin Ruuhka-Suomessa"
Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen
Mitä opiskelijakeittiöön tonnikalan tilalle? Ruokaoivalluskisa haastaa nuoret keksimään kotimaisia järvikalaruokia ja vähentämään leipähävikkiä
Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat
Korona ajoi kansan kalaan
Kohtaa karppi tai törmää töröön – uteliaat uiskentelijat tuijottavat tulijaa Kotkan Maretariumissa
Liperiläinen kalatukku siirtyi pyörien päälle – "Korona vauhditti investointipäätöksen tekemistä, sillä periksi ei haluttu antaa"
Nyt on aika lähteä kalaan – tässä vinkit parhaisiin järvikalaherkkuihin
Pielisen Kalan Luonnonkala-säilyke palkittiin Vuoden lähiruokatekona
"Savonlinnan järvialueen talvinuottauskulttuuri ansaitsisi päästä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon", sanoo kulttuuriantropologian emeritusprofessori
Juvan Lähiapajan suosikkeja kuhafileet ja kyytön jauheliha – lähiruuan uusille tuottajille reilusti tilaa
Päijänteen lahnoista tehdään nyt kouluruokaa
Söin täällä: Forssan Vispilä erottuu järvikalalla ja hevosenfileellä
Kolumni
MT toimitus
Kotimaista järvikalaa liian vähän lautasella
Koillis-Savo: Särkikalaa halutaan savolaistenkin suuhun
Tätä yritystä lama ei ole kuristanut – ”kyllähän ihmisten pitää syödä”
Suomalaiset himoitsevat nyt kalaa - särki sätkähti nousuun
Särki kannattaa käyttää kalapihviin kaatopaikalle viemisen sijaan