Erityisesti lasten suosimia kalapuikkoja tehdään nyt myös kotimaisesta järvikalasta
Apetit valmistaa kalapuikkoja hoitokalastetusta särjestä ja pienistä ahvenista.
Hoitokalastettu särki on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kalapuikkojen raaka-aineeksi. Kuva: Juho LeskinenApetit on täydentänyt järvikalatuotteitaan kalapuikoilla. Kalapuikkojen valmistuksen käytetään hoitokalastettua kotimaista särkeä ja pikkuahventa. Hoitokalastus parantaa vesistön tilaa ja hidastaa rehevöitymistä.
Molemmat lajit käyttävät ravintonaan järven ravinnekuormaa säätelevää eläinplanktonia. Särkien ja pienten ahventen määrän kasvaessa ne syövät entistä enemmän kasviplanktonia ravintonaan käyttävää eläinplanktonia.
Eläinplanktonin vähentyessä vastaavasti kasviplanktonin määrä kasvaa, jolloin järvi alkaa rehevöityä.
Yleensä kalapuikkojen kala on ulkomaista kalaa kuten seitiä, kummeliturskaa, turskaa, hokia tai lohta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
