Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Ukrainaa tuetaan 90 miljardin yhteisvelalla, johon kaikki EU-maat eivät osallistu – ”Mieluummin olisi käytetty venäläisten varoja”, Orpo sanoo
Tilaajalle
|
Vuoden pappi alkoi pitää päivystystä lähikapakassa, kun työhuoneelle ei saapunut kukaan juttelemaan
Lihankulutus
Lihantuotanto
|
Suomalaisten lihankulutus on laskussa – taustalla hinnankorotukset ja kohonneet elinkustannukset
Ruoka
|
Siipikarja ohitti viime vuonna sianlihan määrän suomalaisten lautasilla
Lihantuotanto
|
LSO:n Kemppi: ”Ruokaa ei voi tuottaa tappiolla ‒ arvoketjun kaikilla toimijoilla on oltava oikeus asialliseen korvaukseen tehdystä työstä”
Tilaajalle
Ruoka
|
Luonnollisuus, helppous, kestävyys, huoltovarmuus ja hintojen nousu – kaikki tämä vaikuttaa siihen, millaista lihaa suomalaiset ostavat
Tilaajalle
Eläimet ja kasvit
|
”Kristityn on parempi olla syömättä lihaa”, julistaa pastori Kari Kuula – kirkolla ei ole virallisia ohjeita lihankulutukseen tai tuotantoon
Lihantuotanto
|
Maitoasiamies vaatii elintarvikeketjulta vastuullisuutta vasikkaruuhkassa ‒ ”Ongelmaa ei tule sysätä yksin tiloille”
Tilaajalle
Ilmastonmuutos
|
MMM:n osastopäällikkö ilmastoruokaohjelmasta: Harmittaa, kun keskustelu kulminoituu vain yhteen prosenttilukuun
Elintarviketeollisuus
|
Kinkkua syövien osuus nousi viime vuodesta ‒ yhdeksän kymmenestä valitsee kotimaisen
Lihantuotanto
|
Tutkimus: Rikkaiden maiden pitää leikata lihankulutustaan reippaasti, mutta monilla köyhillä alueilla sitä voisi lisätä
Hunajamarinadin "isä" kertoo, mikä on hunajamarinoitujen broilersuikaleiden menestyksen takana – Suomen suosituin kanaruoka täyttää jo 30 vuotta
Suomalaiset syövät lihaa niin kuin ennenkin ja lähes päivittäin lihaa syövien osuus on noussut
Suomen Luonto -lehti valitsi vuoden turhakkeeksi liian lihankulutuksen
Yllättävä tutkimustulos: Turvemaiden käyttöön vaikuttaminen toisi Suomessa merkittävästi suuremmat ilmastohyödyt kuin lihan- ja maidonkulutuksen radikaali pudottaminen
Korona-aika on lisännyt suomalaisten jauhelihan ja siipikarjanlihan kulutusta
Raportti: Eläintuotteita korvaavien proteiinien kauppa seitsenkertaistuu vuoteen 2035 mennessä – maku saadaan vastaavaksi lähivuosina
Kysely: Lähes kaikki kuluttajat haluaisivat korvata osan syömästään naudan-, sian- tai siipikarjanlihasta riistalla – riistaa on vain vaikea löytää ja se koetaan kalliiksi
Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja
Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?
Markkinakatsaus: Lihan tuonti Suomeen väheni keväällä, sianlihan vienti kasvoi
MTK:n Mauno Ylinen ilahtui gallupin tuloksista: "Vahva kannanotto kotimaisen lihan puolesta"
Pedersören valtuusto kollegoilleen Helsingissä: Tulkaa katsomaan, mitä maaseudulla tehdään ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin eteen
Citymarket-kauppiaan mukaan ilmastonmuutos näkyy jo lihakaupassa: "Kaupasta ostetaan mieluummin lähellä tuotettua kotimaista kuin ulkomaista luomua”
Markkinakatsaus: Tuotannon heikko kasvu kannattelee maidon hintaa
Kolumni
MT toimitus
Keskustelu kotieläintuotannosta on yksipuolista
Ravitsemustieteen professori kiistää lihayhtiöiden väitteet: "Kansankunnan terveys ei todellakaan järky ilman lihaa"
Lihankulutus kerrotaan ruhopainona, joka on kaukana mahaan haarukoitavasta määrästä
Kolumni
Lauri Reuter
Lehmän uusi rooli
WWF korostaa: Lihan ja maidon vähentäminen ei ole sama kuin käytön lopettaminen
Mikko Kärnä syyttää punavihreitä ilmastovouhotuksesta - "Li Andersson, Pekka Haavisto ja Sanna Marin voisivat kokeilla munakoison kasvattamista nurmipelloilla"
Heikko kannattavuus ajoi sianlihantuotannon laskuun
Markkinakatsaus: Kasvisbuumi ei lihankulutuksessa näy – kulutus kasvoi prosentin
Kolumni
MT toimitus
Eläinten hyvinvointi on kilpailuvaltti
Väitöstutkimus: Kehittyvien maiden lihankulutus uhkaa jo ruokahuollon kestävyyttä
Kolumni
MT toimitus
Kotimaista ruokaa vihreäänkin pöytään
OP myöntää blogitekstin lähteet kiistanalaisiksi
S-ryhmän valikoimajohtaja kannustaa liha-alaa: Lihankulutus laskee väistämättä, nyt on uudistumisen paikka
Bratwurstin kotimaassa makkara ei maita entiseen malliin – ilmasto, eläinten hyvinvointi ja terveysvaikutukset huolettavat saksalaisia
Kaleva: SDP ei kannata lihaveroa
Kolumni
MT toimitus
Mihin katosi juottovasikka?
Liha saa pian liikennevalot – Ruotsissa suomalaiselle kananmunalle näytetään keltaista valoa
Karjatalousmahdin valtasi vegaanibuumi – Yhä useampi australialainen on kasvissyöjä ja tässä syy
Yhdysvaltojen suurin lihatalo yllättää: Tyson Foods panostaa vegaaniseen "lihaan"
Kiinalaisrouvan mittari elämän laadulle: "Nyt voin syödä lihaa joka päivä"
Ruotsalainen kauppaketju kehottaa välttämään lihaa
Schwarzenegger kampanjoi lihan syönnin vähentämisen puolesta
Lukijalta: "Liha ei ole kestävä valinta – kotimaisenakaan"
Kolumni
MT toimitus
Liha on ongelmallista terveydelle ja ympäristölle
Liha ja munat maistuvat
LEHTIKATSAUS Neuvotteluihin meininkiä
Initiative zum Tierwohl
Ruotsissa ajetaan hiiliveroa lihalle
Maidon ja lihan kulutus putosi hieman
Suomalaiset ovat edelleen lihansyöjäkansaa
vierasyliö Kestävä ruoka on mahdollisuus
LIHAN KULUTUS
Lihaton lokakuu kuuluu ja näkyy
Broileri jo suositumpaa kuin nauta
Broileri ohittaa naudan
MT 50 VUOTTA SITTEN – LA 19.9.
Maapallon luonnonvarat loppuivat tältä vuodelta
Broileria syötiin ennätysmäärä
vierasyliö Lihan kulutus muuttumassasuositusten suuntaan
HELLAN KULMALLA Lihatiskillä ei syytä paniikkiin
”Lihaa kulutetaan suositusten mukaan”
MTK oikoi lihankulutuslukuja - ”Harva luita järsii”
Kala vähentäädiabetesriskiä
Komissio ennustaa vahvoja tuottajahintoja
Yhdysvaltain sikatilojen voitot kasvussa
Taantumassa suositaan halvempaa lihaa
Pohjoismaiset suositukset linjaavat lihan syömistä
Possua ja nautaasaa syödäkohtuudella
Osuuskunnat paransivat
Keinoliha kiinnostaa jo yrityksiä
KIRJAT Pelasta maailma askel askeleelta
Lihan tuotanto ja kulutusromahtivat Ruotsissa
MT 50 VUOTTA SITTEN – LA 16.2.
Viikon raportti Ruotsi vähentäisilihan syöntiä
Lihan tuonti kasvoilähes viidenneksen
Nautajaoston Toivanen:Lihansyönti pitää maaseudun elävänä
Lihavero ei innostasuomalaisprofessoria
Tutkijat puolittaisivatlihan kulutuksen
Lihan kulutus puoliksi
Tilastot liioittelevatlihan kulutusta
Suomalainen syö lihaa säästeliäästi
Tilastot vääristelevät suomalaisten lihanhimoa
Taantuma kääntää kulutusta fileestä makkaraan
Maapallon asukas syö42 kiloa lihaa vuodessa
Virolaiset ovat lisänneet lihan syöntiä
Kaupunkilaiset suosivat kotimaista lihaa
Maailman kallein hampurilainensyntyy käsityönä laboratoriossa
Maailman tila haluaa pysäyttää kulutuskilvan
Lihan kulutus kasvoi 400 miljoonaan kiloon
Liha maistuisuomalaisilleviime vuonna
Märehtijät metaanin varjossa
Lihansyönti kasvussa