Metsästäjäliiton kanta metsästysrikoksesta tuomittuja kohtaan: "Ei luottamustehtäviin sopiva" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Metsästäjäliiton kanta metsästysrikoksesta tuomittuja kohtaan: "Ei luottamustehtäviin sopiva"

"Toisaalta tuomionsa suorittanutta henkilöä ei saisi syrjiä loppuelämäänsä ja suhtautumisessa tulee huomioida teon laatu sekä tahallisuus", sanoo järjestöpäällikkö.
Jukka Pasonen
Metsästäjäliiton kanta on, että metsästysrikoksen tehnyt henkilö ei ole metsästyksen tai seuran maineen kannalta luottamustehtäviin sopiva.

Jos metsästysseuran jäsen tuomitaan metsästysrikoksesta, miten Metsästäjäliitto kannustaa käsittelemään aihetta seuran sisällä?

"Seuralla on keino reagoida, jos säännöt on laadittu liiton mallisääntöjen pohjalta. Ne sisältävät rangaistussäännökset. Tarvittaessa liitto antaa neuvontaa", sanoo Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius.

Hän muistuttaa, että metsästysrikokset ovat varsin harvinaisia, eivätkä ne välttämättä tule yleiseen tietoon.

Simeniuksen mukaan välillä liiton neuvonnassa käsitellään metsästysrikokseen liittyviä erottamistapauksia, jossa menettelyn laillisuudesta halutaan varmuutta. Tapauksista ei ole tilastoja, eikä niistä ole velvoitetta raportoida liittoon.

Mitä tulee toimi- tai luottamushenkilövalintoihin, juridista estettä valinnalle ei ole, hän toteaa.

Metsästäjäliiton kanta kuitenkin on, että metsästysrikoksen tehnyt henkilö ei ole metsästyksen tai seuran maineen kannalta luottamustehtäviin sopiva, eikä lähtökohtaisesti suosittele henkilön valintaa.

"Toisaalta tuomionsa suorittanutta henkilöä ei saisi syrjiä loppuelämäänsä ja suhtautumisessa tulee huomioida teon laatu sekä tahallisuus."

Lue lisää:

Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat

Vaikeneminen on yllättävän harvoin kultaa

Lue lisää

Villieläintorit kiellettävä

Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat

Vaikeneminen on yllättävän harvoin kultaa

Maakotkan ampuminen ja kannabiskasvattamo paljastuivat Ruovedellä, kun poliisi tutki television ja pelikonsolin ryöstöä