Erä

Video: Ylöjärveläinen Henri Ruotunen on koiransa kanssa supijahdissa

Pimeässä koiran nenä on korvaamaton apu.

Pienpetojahti on tärkeää ja erityisesti nyt, kun tutkimukset eittämättä todistavat vesilintujen elinympäristöjen olevan entistä uhatumpia. Näin todettiin muun muassa kevään riistapäivillä Turussa.

Jahtikuksan Seppo Ahava kävi Lopella seuraamassa kuinka ylöjärveläinen seurue etsii ja löytää supikoiria. Tällä kertaa mennään pintapyynnillä, eli koira viedään haaskalle varmojen jälkien tuntumaan pimeän tultua. Koira löytää heti jäljen ja lähtee matkaan, pian kuuluu jo haukku.

Kun toimittaja kysyy, kauanko vielä odotetaan, ei Mika ennätä vastaamaankaan kun koiran ääni ilmoittaa että saalis on pysähtynyt. Silloin singahtaa. Miehet rientävät ääntä kohti.

Kamera saapuu koiran ja supin luo aivan laukauksen jälkeen ja koira on saaliin luona tyytyväisenä.

"Koira jäljitti supin haaskalta, niitä oli kaksi, joten viemme koiran löytöpaikkaan jotta saisimme sen toisenkin", toteaa ylöjärveläinen metsämies Henri Ruotunen.

Ja pianhan se on haukun alla illan toinen supi. Näemme, kuinka koira kauniisti pysäyttää eläimen ja lopetus tapahtuu nopeasti ja siististi.

Mikäli huomaat supin elämän jälkiä tontillasi, etkä tiedä kuinka niitä saalistetaan, ota yhteyttä alueen metsästysseuraan. Sitä kautta löytyy apu ja neuvoja kuinka itse saisit haittaeläimiä vähennettyä.

Lue lisää

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Video: Sipoolaismetsästäjän kyyhkyn tiputus ei mennyt aivan putkeen, kun museoaseen varmistin oli hukassa yllättävässä tilanteessa

Video: Opettaja Katri Heinmurto kehuu eräkummitoimintaa – "Tässä yhdistyy monia oppiaineita"

Katso eräohjelmasta miten sujuu pienten hirvieläinten jousimetsästys sekä puupassista että maan pinnalta