Erä

Video: Ylöjärveläinen Henri Ruotunen on koiransa kanssa supijahdissa

Pimeässä koiran nenä on korvaamaton apu.

Pienpetojahti on tärkeää ja erityisesti nyt, kun tutkimukset eittämättä todistavat vesilintujen elinympäristöjen olevan entistä uhatumpia. Näin todettiin muun muassa kevään riistapäivillä Turussa.

Jahtikuksan Seppo Ahava kävi Lopella seuraamassa kuinka ylöjärveläinen seurue etsii ja löytää supikoiria. Tällä kertaa mennään pintapyynnillä, eli koira viedään haaskalle varmojen jälkien tuntumaan pimeän tultua. Koira löytää heti jäljen ja lähtee matkaan, pian kuuluu jo haukku.

Kun toimittaja kysyy, kauanko vielä odotetaan, ei Mika ennätä vastaamaankaan kun koiran ääni ilmoittaa että saalis on pysähtynyt. Silloin singahtaa. Miehet rientävät ääntä kohti.

Kamera saapuu koiran ja supin luo aivan laukauksen jälkeen ja koira on saaliin luona tyytyväisenä.

"Koira jäljitti supin haaskalta, niitä oli kaksi, joten viemme koiran löytöpaikkaan jotta saisimme sen toisenkin", toteaa ylöjärveläinen metsämies Henri Ruotunen.

Ja pianhan se on haukun alla illan toinen supi. Näemme, kuinka koira kauniisti pysäyttää eläimen ja lopetus tapahtuu nopeasti ja siististi.

Mikäli huomaat supin elämän jälkiä tontillasi, etkä tiedä kuinka niitä saalistetaan, ota yhteyttä alueen metsästysseuraan. Sitä kautta löytyy apu ja neuvoja kuinka itse saisit haittaeläimiä vähennettyä.

Lue lisää

Video: Olli Kaarlejärvellä oli toiminnantäyteinen kalareissu Muonionjoella – "Vasta rannassa huomasin, että katkaisemani siima ei ollut minun, vaan jonkun muun"

Video: Kalaopas Juha Happonen kertoo, miten kokemattomien kalastajien kannattaa aloittaa ahventen jigaaminen ja mitä sääntöä hän itse noudattaa jigin vaihtamisessa kesäisin

Video: Tero Sorosen motivaatio hylkeenpyyntiin säilyi myös märkänä aallokossa keikkuvan veneen peräpenkillä kylmää vettä äyskäröidessä – "On tämä kaikista mukavin metsästysmuoto"

Video: Oululainen Esa Kauppi lähti poimimaan hillaa Kuusamoon – "Kyllä nyt on hillaa"