Erä

Svensk Jakt: Metsästäjä ampui kaksi shetlanninponia villisikoina Ruotsissa

Metsästäjä ilmoitti tapauksesta itse poliisille.
Miles Wolstenholme/Wikimedia Commons
Kuvan shetlanninponi ei onneksi liity tapaukseen.

Emmabodan alueella Kalmarin läänissä Ruotsissa metsästäjä teki vakavan virhearvion, kertoo Svensk Jakti.

Metsästäjä oli aamuyöstä noin viiden maissa havainnut pellolla kaksi eläintä ja luullut niitä villisioiksi. Hän ampui ja saavuttuaan eläinten luo, hän tajusi erehdyksensä. Mies otti itse yhteyttä poliisiin ja kertoi tapauksesta.

Poliisi aloitti tapauksen tutkinnan, jonka lopputulema oli, että miestä ei epäillä rikoksesta.

Ponit olivat karanneet yöllä laitumeltaan, kertoi niiden omistaja Hippson-sanomalehdelle. Hän myös kertoi, että metsästäjä on ollut häneen yhteydessä ja pyytänyt anteeksi. Metsästäjä on myös tarjoutunut maksamaan rahallisen korvauksen ja kaikki tapaukseen liittyvät kulut.

"Metsästäjä oli todella pahoillaan, se tekee kaikesta hieman helpompaa", kuvailee ponien omistaja tilannetta. Tapaus sattui elokuun puolenvälin jälkeen.

Svensk Jaktin uutinen

Lue lisää

Elävänä pyytävä aitaus on villisikojen metsästyksessä keino muiden joukossa – "Suurien saaliiden toivossa aitaustalkoisiin ei kannata ryhtyä"

Villisikasaaliista jopa lähes puolet kaadettu koirajahdissa tänä syksynä – koko maan saalismäärä on merkittävästi suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

"Valkohäntäpeuran kannanhoitoon suhtauduttava vakavasti" – MTK:n Pohjanmaan alueen riistavaliokunta vaatii riittävän voimakasta metsästystä

Villisiat ottavat mittaa alueellisesta riistaneuvostosta: Pohjanmaan lajistoon villisikaa ei haluta – Suupohjaan kehkeytynyt paikallinen populaatio?