Erä

Missä emo? Pikkupentu matkasi poliisiauton kyydillä Suomussalmelle ja edelleen Kuusamoon "karhujen orpokotiin"

Kuhmon poliisipartion ja suurriistavirka-avun merkillinen ajojahti alkoi, kun yksinäinen karhunpentu tuli talon pihaan.
Oulun poliisilaitos
Poliisi suurriistavirka-avun kuhmolaisen talon pihasta pyydystämä karhunpentu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi.

Yksinäinen, tämänvuotinen karhunpentu tuli pohjois-Kuhmossa talon pihaan eikä emokarhua kuulunut mailla eikä halmeilla.

Oulun poliisilaitos raportoi verkkosivullaan Kuhmon poliisipartion erikoisesta tehtävästä. Partio sai ilmoituksen hieman harvinaisemmasta vieraasta pohjois-Kuhmossa. Yksinäinen, tämänvuotinen karhunpentu oli tullut talon pihaan, eikä pennun emoa näkynyt missään.

Pentu pysytteli lähemmäs vuorokauden ajan pihassa tai sen läheisyydessä, mutta emo ei edelleenkään saapunut sitä etsimään – eivätkä suurriistavirka-avun (SRVA) miehetkään löytäneet etsinnöistä huolimatta äitikarhua. Alkoi näyttää varsin todennäköiseltä, että pentu on jäänyt orvoksi. Yksin se ei olisi selvinnyt kovinkaan pitkään ilman ihmisen apua.

Poliisi sai selvitettyä, että Kuusamon suurpetokeskus toimii ”karhujen orpokotina” ja pentu olisi sinne kovinkin tervetullut.

Näiden tietojen valossa alkoi hieman merkillinen karhujahti, ja SRVA:n miehen saivatkin pyydystettyä pennun häkkiin. Pikkuiselle oli tarjottu myös hieman ruokaa, pieni karhunpentu kun ei kauaa selviä ilman evästä.

Kooltaan karhu ei ollut juuri pientä koiraa suurempi. Epäilevin katsein se seurasi tapahtumia, kun häkki nostettiin poliisiauton kyytiin kuljetusta varten.

Pentu matkasi poliisiauton kyydillä Suomussalmelle, jossa kyyti vaihtui, ja pentu jatkoi matkaansa kohti Kuusamoa. Määränpäässä se saa tarvitsemaansa osaavaa hoitoa, ja mahdollisuuden täysipainoiseen elämään. Yksin, orvoksi jätettynä se olisi menehtynyt piakkoin.

Oulun poliisilaitos kiitti avusta kaikkia operaatioon osallistuneille.

Lue lisää

Orpo karhunpentu pääsi Kuusamon Suurpetokeskukseen – nyt vuorossa hoitajaan totuttelu ja sisäsiistiksi opettelu

Kotikuntasi maine ja tulevaisuus elää sinussa

Kuhmon susilupaa ei asetettu täytäntöönpanokieltoon – luvasta valitti Luonnonsuojeluliitto Tapiolan paikallisyhdistys

Kuhmo mainittu: Britit ovat tyrmistyneet koululaisille jaetuista ruokakasseista, Twitterissä esimerkki vertailuun haettiin Suomesta