Erä

"Multakökkäreet alkoivatkin liikkua" – Lappeenrannassa on tehty havaintoja harvinaisen isosta 14 villisian laumasta

Yhtään emakkoa tai tämän kevään porsasta ei laumassa näyttänyt olevan, arvioi kuvaaja.
Asko Niemi
14 villisian laumaa voi pitää harvinaisen isona, sanoo Asko Niemi.

Lappeenrantalainen Asko Niemi oli viime lauantaina menossa tarkastamaan riistakameransa kuvasaaliista. Riistakamera ei ollut taltioinut mitään mielenkiintoista, mutta onneksi Niemellä oli kamera matkassa mukana.

"Katselin pellolle ja ihmettelin ensin, että mitä multakökkäreitä siellä on. Multakökkäreet alkoivatkin liikkua ja selvisi, että pellolla oli 14 villisian lauma."

Niemi ajoi autolla valokuvausta ja metsästystä varten rakentamaansa kyttäyskoppiin, mistä hän pääsi kuvaamaan villisikoja. "Onneksi teleobjektiivi kulkee nykyään aina mukana. Otin ainakin sata kuvaa sioista."

Villisiat ovat tuttu juttu Lappeenrannassa, mutta 14 eläimen laumaa voi pitää harvinaisen isona. Siitä on tehty alueella uusia havaintoja tällä viikolla.

"Yhtään emakkoa tai tämän kevään porsasta ei laumassa näyttänyt olevan, vaan se koostui todennäköisesti 2–3-vuoden ikäisistä eläimistä."

Asko Niemi
Asko Niemi pääsi kuvaamaan villisikoja kyttäyskopista.
Lue lisää

Saksa pystyttää uutta muuria itärajalle – EU maksaa siitä 9 miljoonaa euroa

Villisikojen kanta räjähti 30 vuodessa - saksalaistila huolissaan ASF:stä

Villisikoja ammuttu yhteensä yli 980 kuluvan metsästysvuoden aikana – reilusti yli puolet eläimistä saatu saaliiksi Kaakkois-Suomessa

Tekniset laitteet eivät ratkaise peurapaljouden juurisyitä