Erä

Piitu-koira pelotteli karhun pusikkoon lintumetsällä – palkitaan Sankarikoirana

Sama arvo myönnetään myös jackrussellinterrieri Täplälle, joka auttoi pelastamaan lietesäiliöön pudonneen pojan.
Kennelliitto
Rohkean Piitun ansiosta karhu lähti tiehensä.

Syksyisenä sunnuntaina viime vuonna Suomenpystykorva Piitu puolusti omistajaansa sekä omistajan tytärtä karhulta. Tuona sunnuntaina Piitun omistaja lähti tyttärensä ja koiransa kanssa lintumetsälle.

Kun he olivat palaamassa autolle, karhu juoksi täyttä vauhtia heitä kohti. Piitu säntäsi karhun eteen, ja aloitti ärhäkän haukun puolustaakseen omistajaansa ja tytärtä. Koiran haukunnan ansiosta karhu teki käännöksen koiran edessä, ja pujahti kuusikkoon Piitun saattelemana.

Rohkean Piitun ansiosta karhu lähti tiehensä.

Kennelliitto myöntää Piitulle teostaan Sankarikoiran arvon.

Sama arvo myönnetään myös jackrussellinterrieri Täplälle, joka auttoi pelastamaan lietesäiliöön pudonneen pojan.

Tämän vuoden toukokuussa Täplän omistajien 6-vuotias poika oli lähtenyt perheen talosta maatilalle peltojen poikki, vaikka normaalisti tätä reittiä ei käytetä lasten kanssa siirryttäessä maatilalle.

Poika on aikaisemmin liikkunut itsekseen tai isosiskonsa kanssa kodin ja maatilan väliä tien kautta. Hän oli kuitenkin tällä kertaa päättänyt oikaista pellon kautta, jonka läheisyydessä sijaitsee maatilan kaksi lietesäiliötä. Lietesäiliön aidat olivat auki sekoitusta varten. Poika oli mennyt lietesäiliön reunalle ja päätynyt säiliöön.

Hänet pelasti perheen alle 1-vuotias jackrussellinterrieri Täplä. Täplän hätääntynyt käytös lietesäiliön reunalla herätti maatilan työntekijän huomion, ja hän ymmärsi Täplän käytöksestä, että nyt on hätä kyseessä. Työntekijä pysäytti traktorin, meni paikalle. Hän onnistui nostamaan jo korviin asti uponneen pojan lietesäiliöstä. Pojan menehtyminen tässä tilanteessa oli todella lähellä.

Kennelliitto myöntää tänä vuonna Sankarikoiran arvon yhteensä 18 koiralle. Lisäksi 11 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Helsingin Messukeskuksessa Koiramessuilla sunnuntaina 16. joulukuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Tässä kesätapahtumassa kaikki haukuttiin varmasti ainakin kahteen kertaan

Kennelliiton kaverikoirat toivat viime vuonna iloa 84 000 ihmiselle – erityisesti miehiä toivotaan mukaan toimintaan

Video: Pystykorvien haukku raikaa Lapissa