Hevoset

Ratsastuksen rankingvoittajat palkittiin – nuorille stipendejä

Ratsuttajat Susanna Rautanen ja Siiri Kyrö palkittiin myös stipendein.
Hevosopisto / Annika Mäki
Anna von Wendt ja Sir Fashion veivät syyskuussa Suomen mestaruuden Ypäjällä. Kuva on kevään ensimmäisistä kansallisista kisoista, jotka kaksikko myös voitti.

Suomen ratsastajainliitto (SRL) on jakanut vuoden 2020 ranking.-tilastoihin perustuvat palkinnot eri lajien ja luokkien parhaille.

Senioreissa eniten pisteitä keräsivät esteratsastaja Sanna Backlund, kenttäratsastaja Elmo Jankari, kouluratsastaja Anna von Wendt, pararatsastaja Sanna Koskiluhta ja matkaratsastaja Ines Beilmann-Lehtonen.

Lännenratsastuksen reiningissä paras oli Mari Rapola ja All Aroundissa Heidi Olin, yksinvikellyksessä Jessica Laxen ja valjakkoajossa Leena Kalalahti.

Lisäksi jaettiin valiomerkkejä.

SRL palkitsee myös kannustusstipendein neljä nuorta urheilijaa, jotka antoi yhteistyökumppani Hankkija.

Stipendin saavat lapsiratsastajien Suomen mestarit Jone Illi, 13, esteissä ja Venla Lahtinen, 14, koulussa, islanninhevosissa nuorten nelikäyntikombinaation lajimestari ja Suomen ennätyksen P2 Speedpassissa tehnyt Gerda-Eerika Viinanen, 17, ja lasten luokan vikellyksen Suomen mestari Roosa Männistö, 13.

Rankingpisteet on laskettu myös parhaille hevosille ja poneille eri lajeissa.

Vuodenvaihteessa SRL jakoi myös kaksi tunnustusstipendiä ratsuttajille. Ehdotuksia antoivat liiton lajikomiteat, ja hallitus päätti myöntää 500 euron tunnustukset esteratsastaja Susanna Rautanen ja kouluratsastaja Siiri Kyrö.

Palkinnot lahjoitti Suomen Hippos ry, jonka palkitsemisperusteissa todetaan, että ratsuttaja mahdollistaa osaltaan tavoitteellisen kasvatuksen ja mielekkään omistamisen.

Palkittujen koko lista SRL:n sivulla

Lue myös:

Anna von Wendt on paitsi kilparatsastaja myös viljelijä ja maaseutuyrittäjä

"Jatkuvuus ei voi perustua siihen, että ostaa itselleen aina valmiin ratsun", sanoo kiitetty kouluttaja Sanna Backlund

Kenttäratsastuksen tähtipari Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi siirtävät toimintansa Ypäjälle – "Uskon, että ollaan oikealla tiellä"

Valjakkoajon moninkertainen mestari Talvikki Järvinen: "Liikettä pitää hevosella olla, sillä koulukokeen merkitys on kasvanut, mutta vielä tärkeämpää ovat hyvä fysiikka ja rakenne" (Järvinen oli lajissaan rankingin kakkonen)

MT Hevoset
Lue lisää

SRL:n talous on järkevällä pohjalla, Marjukka Manninen kiittää – osalla lajiliittoja on taloudessa haasteita, joita korona ei suinkaan helpota

Korona toi hevoselle uutta nousua mutta maankäytön ja liikenteen suunnitteluun tarvitaan pitkäjänteisyyttä – "Jos asutus alkaa tulla yrittäjän näkökulmasta iholle, se kysyy ymmärrystä puolin ja toisin"

Kyra Kyrklund pitää vastaamista lisääntyneeseen keskusteluun eläimistä tärkeänä: "Hevosten hyvinvointi on nykyään paljon parempi kuin ennen"

Raveissa otetaan kolmannes kaikista Suomen urheilun dopingnäytteistä – "Tämä on eläinsuojelutyötä. Hevonen ei voi itse valita."