Täydellinen viikonloppuruoka: Ranskalainen fasaanipata painekattilassa
Riistaliha on kuin luotu painekattilassa kypsennettäväksi, sillä kolmen tunnin hauduttelu vaihtuu kolmen vartin kypsennykseksi.Riistalihoille painekattila on mitä mainioin kypsennysväline, sillä sitä käytettäessä pitkät haudutusajat lyhenevät oleellisesti. Ranskalaishenkisessä padassamme on käytetty fasaania, mutta yhtä hyvin siihen sopisi jäniksen-, sorsan- tai hanhenliha.
Ranskalainen fasaanipata painekattilassa
noin 6 annosta
- Ainekset
- 1 fasaani, rintalihat ja koivet
- 1 fenkoli
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- 2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 2 rkl karkeaa jyväsinappia
- 1 tlk (3,3 dl) tummaa olutta
- 1 kanaliemikuutio
- Lisäksi
- (lehti)persiljaa
- ranskankermaa
Valmistusohje
Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista.
Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
Siirrä kasvikset painekattilaan ja lisää mausteet ja neste. Nosta päälle fasaanin rintalihat ja koivet.
Sulje kattila ja kypsennä korkealla paineella noin 30 minuuttia. Anna paineen laskea ennen kannen avaamista. Siirrä ruoka tarjoiluastiaan ja viimeistele persiljalla.
Tarjoa ranskalainen fasaanipata riisin ja ranskankerman kanssa.
Vinkki: Voit soveltaa ohjetta myös muulle riistalle, esimerkiksi sorsan-, hanhen- tai jäniksenlihalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

