Pehmeän juustoinen herkkutahna ihastuttaa – tätä ei voi olla ottamatta lisää
Huoneenlämpöisestä briejuustosta syntyy kermalla notkistamalla samettinen tahna, jonka voit pursottaa näyttävästi tarjolle. Pähkinät ja kirsikkahillo täydentävät juustonautinnon.Kuohkea valkohomejuustotahna
saanti 4 dl
Ainekset
- 400 g valkohomejuustoa (brie tai camembert)
- noin ¾ dl kuohukermaa
Lisäksi
- noin 1 dl kirsikkahilloa
- ½ dl cashewpähkinöitä paahdettuna
Lisäksi
- rapeaa patonkia tai maalaisleipää, voileipäkeksejä
Valmistusohje
- Höylää jääkaappikylmistä juustoista kuoret pois juustohöylällä tai leikkaa ne ohuesti irti terävällä veitsellä. Paloittele juustot kulhoon ja anna niiden pehmetä peitettynä huoneenlämmössä pari tuntia.
- Vatkaa juusto sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää joukkoon kuohukermaa loraus kerrallaan, kunnes saat halutun koostumuksen. Vaahtoutuminen kestää pari kolme minuuttia.
- Pursota tai levitä juustotahna tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle hillonokareita. Ripottele päälle pähkinöitä.
- Tarjoa juustovaahto pehmeän vaalean leivän kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


