Savonlinnalainen pienpanimo teki uuden aluevaltauksen koronaviruksen innoittamana – tuo markkinoille craft-käsidesin - Kotimaa - Maaseudun Tulevaisuus
Kotimaa

Savonlinnalainen pienpanimo teki uuden aluevaltauksen koronaviruksen innoittamana – tuo markkinoille craft-käsidesin

Panimo on tarkastanut käsidesin valmistukseen liittyvät viranomaismääräykset ja tarvittavat pakkausmerkinnät
Olaf Brewing
Tuote tulee saataville maaliskuun aikana panimon verkkokaupassa ja myymälässä Savonlinnassa.

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing tuo myyntiin uuden Olaf-käsidesin. Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkeva tuote tulee saataville maaliskuun aikana panimon verkkokaupassa ja myymälässä Savonlinnassa.

Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen kertoo, että idea käsidesin valmitukseen syntyi, kun hän istui parturin tuolissa.

”Käytämme oluidemme pullotukseen vanhanaikaista stubby-pulloa, jota monet asiakkaamme ovat kuvailleet lääkepullon näköiseksi. Tästä olikin sitten lyhyt matka oivallukseen; Miksi emme valmistaisi käsidesiä? Meillä on panimolla käytössä myös kaikki tarpeellinen käsidesin astiointiin – siis pullot, pullotusvälineet ja etiketöintikone”, Vänttinen sanoo tiedotteessa.

Kun vielä lyhyt soittokierros paikallisiin apteekkeihin ja kauppoihin paljasti, että käsidesi on tällä hetkellä loppu lähes joka paikasta eikä saatavuudesta ole tietoa, oli päätös käsidesin valmistuksesta syntynyt.

”Haluamme tämän tuotteen valmistuksella osaltamme auttaa suomalaisia tilanteessa, johon liittyy paljon epävarmuutta. Ja sanotaan nyt vielä sekin, että tiedämme toki, että pienpanimon siirtyminen osittain käsidesin valmistajaksi kuulostaa aprillipilalta. Mutta ei se sitä ole – olemme ihan tosissamme”, Vänttinen vakuuttaa.

Panimo on tarkastanut käsidesin valmistukseen liittyvät viranomaismääräykset ja tarvittavat pakkausmerkinnät Tukesilta. Käsidesi on näin ollen täysin viranomaismääräysten mukainen, turvallinen tuote.

Lue lisää

Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa

Käsidesin tuoksusta ei voi päätellä aineen tehoa – "Käsidesejä on tullut hirveä määrä lisää"

THL: Suomessa todettu 16 uutta koronavirustartuntaa

THL: Suomalaisista 70 prosenttia ottaisi koronarokotteen