Kotimaa

THL: Suomessa raportoitu 316 uutta koronavirustartuntaa ja neljä kuolemaa

Pääkaupunkiseudulla valmistellaan maskisuositusta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle ja yli kymmenen henkilön tilaisuuksia tulisi välttää.
Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2 948 tartuntaa. Luku on 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomessa on raportoitu neljä uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 369.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on nyt 73 ihmistä, joista tehohoidossa on 15 ihmistä.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronatautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrät kolmesti viikossa.

Suomessa on raportoitu 316 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2 948 tartuntaa. Luku on 171 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2 777 koronatartuntaa.

Viikossa tartuntoja on ollut kaksi vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu 1 473 tartuntaa, kun edeltävänä seitsemänä päivänä tartuntoja vahvistettiin 1 475.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa, että pääkaupunkiseudulla valmistellaan maskisuositusta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Tiedotustilaisuudessa Vapaavuori kehotti ihmisiä myös välttämään yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia.

Tämän päivän luvussa näkyvät Etelä-Savossa Pieksämäellä todetut 64 tartuntaa, joista kerrottiin eilen. Tartunnat todettiin työntekijöiden joukkotestauksessa Partaharjun puutarhalla.

Pieksämäki on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa. Pieksämäellä otetaan käyttöön kiihtymisvaiheen mukaiset suositukset tänään, ja niitä jatketaan ensi viikon lauantaihin.

Esimerkiksi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Kasvomaskia suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille julkisessa liikenteessä ja tiloissa, joissa turvaetäisyyttä ei pystytä pitämään.

Uudellamaalla Sipoo puolestaan suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulujen henkilöstölle, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Suositus koskee myös aikuisia alakouluissa ja esiopetuksessa niissä koulukiinteistöissä, joissa samoissa tiloissa on luokka-asteita 0–9.

Juttua muokattu 13.11.2020 kello 13.20: Lisätty kuolleiden ja sairaalahoidossa olevien määrä.

Lue lisää

Hallitus julkaisi kolme koronatasoa, joilla rajoituksia voidaan tiukentaa askel askeleelta – tällä hetkellä Suomi on tasolla yksi

THL: Suomessa 11 uutta koronakuolemaa – sairaalahoidossa 131 ihmistä

THL: Koronarokotteen saanut Suomessa runsaat 106 000 henkeä, uusia koronatartuntoja raportoitu 192

Hallitus neuvottelee maan sisäisistä koronatoimista – virusmuunnos aiheuttaa päänvaivaa