Kotimaa

Lehtimäen koronatilanne kiihtymisvaiheeseen – altistuneissa paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella todettiin tiistaina seitsemän uutta covid-19-tartuntaa. Lehtimäki Alajärvellä on alueena siirtynyt pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.
Antti Kantola
Koronatilanne Järvi-Pohjanmaalla on muuttunut huolestuttavaan suuntaan.

Koronatilanne Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on muuttunut huolestuttavaan suuntaan, peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas sanoo tiedotteessaan.

"Alueella on todettu seitsemän uutta covid-19-tartuntaa tiistaina 17.11. Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyy 12 positiivista tartuntaa."

Koronalle altistuneita on yhteistoiminta-alueella noin sata. Heidät on asetettu karanteeniin.

Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä, Penninkangas kertoo.

Järvi-Pohjanmaan perusturva-alueeseen kuuluvat Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli. Lehtimäki liittyi osaksi Alajärveä vuonna 2009.

Antti Kantola
Järvi-Pohjanmaan perusturva tuottaa Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin sosiaali- ja terveyspalvelut. Kuvassa on Alajärven terveyskeskuksen sisäänkäynti.
Lue lisää

Kiihtymisvaiheen alueilla baarit kiinni yhdeltätoista, leviämisvaiheessa olevien maakuntien ravintoloissa anniskelu päättyy kello 22

Posti odottaa ennätysmäistä pakettisirkusta – kyselyn mukaan yli 2,5 miljoonaa suomalaista ostaa joululahjoja verkosta

Koronapotilaiden tehohoito kestää keskimäärin neljä kertaa kauemmin kuin muiden potilaiden – HUS:n lääkäri: "Tautiin voi oikeasti kuolla myös perusterve"

Traktorikonsernien osakekurssit rikkovat ennätyksiä – keväästä kurssi on kaksinkertaistunut