Kotimaa

Hoitohenkilöstöä aletaan rokottaa Keski-Suomessa ensi viikolla

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, eikä sen vuoksi ole syytä tehdä höllennyksiä voimassaoleviin rajoituksiin ja suosituksiin.
Petteri Kivimäki
Maskit ovat yleistyneet Keski-Suomen maakuntakeskuksen katukuvassa viime syksystä lähtien.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronarokotukset etulinjassa työskentelevälle hoitohenkilöstölle laajenevat maakuntaan ensi viikolla.

Valmiudet rokotteiden antamiseen on eri terveysasemilla ja kuntayhtymissä hyvät, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Asia selvisi tänään tiistaina KSSHP:n johtajaylilääkäri Juha Palonevan vetämässä koronarokotekoordinaatioryhmän kokouksessa, jossa on edustajia kaikista alueen terveysasemilta tai kuntayhtymistä.

Osalla terveysasemilla omaa henkilökuntaa pystytään rokottamaan omin voimin ja osa käyttää rokotusten antamisessa työterveyshuoltoa.

Väestön rokottamisen aikataulu riippuu siitä, miten rokotteita Suomeen ja KSSHP:n alueelle saadaan. Itse väestön rokottamiseen on hyvät valmiudet. Koronavirusrokote tullaan antamaan väestölle samaan tapaan kuin influenssarokote. Väetön rokottaminen aloitetaan yli 80-vuotiaista ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin saamat viikkokohtaiset koronarokotteet jaetaan sairaanhoitopiirin alueella tasapuolisesti kaikkiin kuntiin. Jakoperusteet suhteutetaan kunnan väestömäärään.

Tänään kokoontunut Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä, eli niin sanottu koronanyrkki puolestaan totesi, että KSSHP:n alue on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Kokouksessa oltiin huolestuneita joulunaikaisten testimäärien vähäisyydestä ja siitä, että tautia esiintyy todennäköisesti piilevänä väestön keskuudessa, eikä sen vuoksi nyt ole syytä tehdä minkäänlaisia höllennyksiä voimassaoleviin rajoituksiin ja suosituksiin.

Koronanyrkki seuraa tilannetta ja ennakoi, että joulunajan koronatilanteesta saadaan tarkempaa tietoa muutamien päivien kuluttua, kun väestö on jälleen alkanut testauttaa itseään.

Lue lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Perusopetuksen poikkeusjakso ei vaadi uutta lainsäädäntöä

Maailman koronakuolemien määrä nousi jo yli 2,5 miljoonaan – Pfizerin ja Biontechin rokotteen säilyvyydestä hyviä uutisia

Aluehallintovirasto antaa tänään päätöksen pääkaupunkiseudun eri toimijoiden tilojen sulkemisesta

Hallituksella ei ole ollut todellisia vaihtoehtoja