Kotimaa

Euroopan lääkevirasto hyväksyi Modernan koronarokotteen 12–17-vuotiaille

Rokote annetaan kahtena injektiona neljän viikon välein.
Modernan rokote on toinen koronarokote, jonka Euroopan lääkevirasto on tähän mennessä hyväksynyt annettavaksi murrosikäisille. LEHTIKUVA/AFP

Euroopan lääkevirasto (EMA) on hyväksynyt Modernan koronavirusrokotteen käytön 12–17-vuotiaille nuorille. Modernan rokote on toinen koronarokote, jonka Euroopan lääkevirasto on tähän mennessä hyväksynyt annettavaksi murrosikäisille.

EMA totesi, että Modernan spikevax-rokotetta käytetään 12–17-vuotiailla samalla tavalla kuin 18-vuotiailla ja sitä vanhemmilla. Nyt hyväksynnän saanut rokote annetaan kahtena injektiona neljän viikon välein, lääkevirasto lisäsi.

EMA valvoo lääkevalmisteita EU:ssa ja Euroopan talousalueella Etassa.

Koronaviruksen deltavariantti voi lisätä koronaan sairastumisen riskiä myös niillä, jotka ovat sairastaneet koronataudin jo aiemmin. Asiasta kertoi BBC:n mukaan Englannin kansanterveyslaitos Public Health England.

Kansanterveyslaitos niin ikään varoitti, että deltavariantin vuoksi sairaalahoitoon joutuneista osa on henkilöitä, jotka ovat olleet täysin rokotettuja koronaa vastaan.

Englannin tuoreiden tilastojen mukaan noin 23 prosenttia lähes 3  700 ihmisestä, jotka tarvitsivat lääketieteellistä hoitoa deltavariantin takia, oli täysin rokotettuja. Noin 58 prosenttia sairaalaan deltaviruksen takia joutuneista oli rokottamattomia.

Lähes tuhat yli 83  000 uudesta koronatapauksesta löydettiin ihmisiltä, ​​jotka todennäköisesti saivat toisen tartunnan.

Lue lisää

THL ohjeistaa antamaan kolmannen koronarokotteen niille, jotka saivat rokotteensa lyhyemmällä annosvälillä

Yhdysvalloissa koronaviruksen seurauksena on kuollut enemmän ihmisiä kuin sata vuotta sitten riehuneessa pandemiassa

Pfizerin ja Biontechin koronarokote osoittautunut turvalliseksi 5–11-vuotiailla, valmistajat kertovat

Kaksi kolmesta 12 vuotta täyttäneestä saanut toisen koronarokotteen, THL:n tämän päivän tartuntaluvuissa mahdollisia puutteita