Kotimaa

MTK:n Marttila: Ympäristötietoisuuden kasvu hyödyttää maaseutumatkailua

Juha Marttila näkee maaseutumatkailussa paljon tulevaisuuden potentiaalia
Hanne Manelius
Kuvituskuva.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila näkee maaseutumatkailussa valtavasti potentiaalia.

Kuluttajien kasvava ympäristötietoisuus tuo paljon kilpailuetua maaseutumatkailulle ja digitalisaatio mahdollistaa myös pienten toimijoiden kasvun.

Marttila muistuttaa maaseutumatkailun ammattilaisia siitä, miten Lapin matkailu on kehittynyt laajaksi liiketoiminnaksi. Kaikki perustuu luontoon.

”Uniikki Lappi sijaitsee hiljaisuuden vyöhykkeellä. Ja se on ainoa paikka tällä vyöhykkeellä, jossa on toimiva infrastruktuuri”, Marttila toteaa.

Marttila muistuttaa, että Suomi on paljon enemmän kuin vain Lappi. Se on järviä, metsiä, saaristoa, hiljaisuutta, luontoa ja palveluita. Elävä maaseutu tarvitsee matkailua ja toisinpäin. Maaseudun eri toimialat tukevat toinen toisiaan.

”Lähiruoka on välttämätöntä myös matkailulle. Maaseudun elinkeinojen runsas kirjo tarjoaa mahdollisuuden kehittää maaseutumatkailua. Metsänhoito ja maatalous mahdollistavat sen, että Suomen upeat luontokohteet ovat matkailijoiden saavutettavissa”, muistuttaa Marttila.

Marttila näkee maaseutumatkailussa paljon tulevaisuuden potentiaalia ja on vakuuttunut siitä, että kuluttajien kasvava ympäristötietoisuus tuo paljon kilpailuetua maaseutumatkailulle.

”Onnistunut matkailukokemus tarvitsee hyvää ja vastuullista ruokaa. Ruoan ja matkailun suhde on symbioottinen. Ne tukevat toisiaan.”

Marttila esitteli ajatuksiaan Marttila eurooppalaisille maaseudun matkailun ammattilaisille lokakuun alussa.

Lue lisää

Komissiolle ei saa antaa yhtään siimaa

"Kassa on tyhjä ja rahat loppu" – MTK:n Marttila huolissaan vaarantuneesta ruokajärjestelmästä

Metsänomistajat ansaitsevat kiitoksen

Pandemia näytti omavaraisuuden arvon