Palsternakka
Täyteläisen makuinen,
hiukan makea palsternakka on porkkanan sukulainen.
Kuoren sekä mallon väri on
kellanvaalea ja muoto porkkanaa harteikkaampi.
Hieno maku johtuu eteerisistä öljyistä ja korkeasta sokeripitoisuudesta. Maku tulee
parhaiten esiin, kun palsternakan keittää juuri ja juuri kypsäksi.
Palsternakka sopii kaikkeen
mihin porkkanakin: patoihin,
keittoihin, kasvispihveihin,
raakaraasteeksi ja suolaisiin
piirakoihin.
Sisältää monia kivennäisaineita, erityisesti kaliumia, C- ja E-
vitamiineja sekä foolihappoa.
Joillekin palsternakka voi
aiheuttaa allergisia reaktioita.
Säilytä kylmässä, +2– +5
asteessa, mielellään muovin
sisällä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
