Metsä

Älä tee tulta edes rakennetulle tulipaikalle – metsäpalovaara on pian historiallisen korkea

Metsä 28.05.2018

Jos näkee maastopalon, tulee siitä ilmoittaa välittömästi hätänumeroon, Metsähallitus muistuttaa


Raisa Kyllikki Karjalainen
Metsäpalovaroitus todellakin tarkoittaa sitä, ettei avotulta saa tehdä. Sitä ei saa siis tehdä edes rakennetuille tulipaikoille kansallispuistoihin ja muille retkikohteille.

Koko maassa on voimassa metsäpalovaroitus, ja se on muuttumassa historiallisen korkeaksi. Retkikelit ovat hienon sään takia olleet upeat, mutta Metsähallitus muistuttaa, että retkikahvit kannattaa nyt ottaa mukaan termarissa.

Metsähallitus varoittaa, että avotulta ei saa tehdä tällä hetkellä minnekään. Avotulta ei saa tehdä edes rakennetuille tulipaikoille.

Metsäpalovaroitus todellakin tarkoittaa sitä, ettei avotulta saa tehdä. Sitä ei saa siis tehdä edes rakennetuille tulipaikoille kansallispuistoihin ja muille retkikohteille. Metsähallitus huomauttaa, että jokaisen tulee toimia niin, ettei maastopalon vaaraa synny.

Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on aina kielletty muualla kuin hormilla varustetuissa maasta eristetyissä tulisijoissa.

Jos näkee maastopalon, tulee siitä ilmoittaa välittömästi hätänumeroon. On nimittäin tärkeää, että sammutustyöt päästään aloittamaan mahdollisimman pian.

Hallittuja metsien ennallistamispolttoja tehdään myös metsäpalovaroituksen aikana, mutta ne tehdään aina metsäammattilaisten valvonnassa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT