Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kemeratukihakemusten käsittely ruuhkautunut metsäkeskuksessa

Tukea voi hakea vanhoilla ehdoilla syyskuun loppuun asti.
Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisten töiden loppukiri on ruuhkauttanut tukihakemusten käsittelyn.
Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisten töiden loppukiri on ruuhkauttanut tukihakemusten käsittelyn. Kuva: Carolina Husu

Kemeratuen käsittelyssä ja tukien maksussa on viivettä koko loppuvuoden ajan. Metsäkeskus ottaa nykyisen kemeratuen mukaisia hakemuksia vastaan syyskuun loppuun asti.

Metsäkeskuksen mukaan hakemusruuhka johtuu kemeratukijärjestelmän päättymisestä. Metsäkeskus käsittelee kaikki 1.10. mennessä saapuneet kemera-hakemukset saapumisjärjestyksessä vuoden loppuun mennessä.

Uusien kemerahakemusten käsittely viivästyttää myös toteutusilmoitusten käsittelyä ja tukien maksua.

”On hyvä muistaa, että nuoren metsän hoidon työt voi aloittaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen. Vaikka nyt on ruuhkaa, metsäkeskus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset vuoden loppuun mennessä”, lupaa asiantuntija Yrjö Niskanen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Niskasen mukaan erityisesti taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon toteutusilmoitusten käsittely on ruuhkautunut.

Sähkö- ja kirjepostilla saapuneiden toteutusilmoitusten käsittelyaika on tällä hetkellä pisimmillään 2–3 kuukautta. Sähköisesti saapuneet toteutusilmoitukset käsitellään paljon nopeammin.

Metsäkeskuksen mukaan taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon hakemukset ja toteutusilmoitukset kannattaakin jättää ensisijaisesti sähköisesti Metsään.fi-palvelussa.

Se nopeuttaa niiden käsittelyä. Niiden käsittelyaika on kaksi viikkoa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäkeskus muistuttaa, että Metsään.fi-palvelussa on 22.–25.9. käyttökatko tietojärjestelmätöiden vuoksi. Käyttökatkon aikana palvelussa ei voi jättää kemerahakemuksia eikä -toteutusilmoituksia.

Kemeratoteutusilmoitusten käsittely ja tukien maksu jatkuu vuoden 2026 loppuun saakka.

”Pyydämme odottamaan rauhassa Metsäkeskuksen päätöstä rahoitushakemukseen tai toteutusilmoitukseen. Päätöksestä ilmoitetaan hakijalle kirjeitse tai sähköpostitse. Myös Metsään.fi-palvelun Asiointi-osiosta voi tarkistaa, onko oma hakemus jo käsittelyssä”, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Mari Pousi.

Ensi vuonna kemeran korvaa metsätalouden uusi kannustejärjestelmä, metka. Sen tukitaso on selvästi pienempi etenkin nuoren metsän kunnostuksen ja pienpuun korjuun osalta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.