KOMMENTTI Merkintöjen kirjojatkuu hillopurkeissa
Jos kaupan jauhelihaosastolla menee sormi suuhun, samaa voi sanoa hillo-osastosta.
Kierros läheisten ruokakauppojen hyllyjen välissä osoittaa, että suomalaisia marjoja jalosteena hamuavan täytyy ottaa kauppaan suurennuslasi mukaan.
Valmistusmaa löytyy yleensä tarpeeksi tihrustamalla, mutta sekään ei aina kerro marjojen kotimaata.
Hyllystä löytyy niin Tanskassa valmistettua Rainbow-luomumustikkahilloa, kotimaista mansikkahilloa biodynaamiselta luomutilalta kuin tutulla sirkkalehtimerkillä varustettua karpalohilloa.
Käsiini sattuu myös skotlantilainen karpalohyytelö, jonka etiketissä komeilee erehdyttävästi puolukan näköinen marja...
En yhdy Simo Moision väitteisiin, että marjatuotevalikoima ainakaan pääkaupunkiseudulla olisi suppea. Kotimaistakin mustikkahilloa löytää suhteellisen pienellä vaivannäöllä.
Ulkomaisten hillojen rahtaaminen Pohjolan marja-aittaan tuntuu kyllä täysin hölmöläisten hommalta.
Paras tapa välttyä turhautumiselta kaupassa on keittää hillot itse tai käydä mummon luona kylässä.
SUVI NIEMI
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat
