UPM aikoo sulkea vaneritehtaan pysyvästi Jyväskylässä – tehtaalla työskentelee 167 henkilöä - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

UPM aikoo sulkea vaneritehtaan pysyvästi Jyväskylässä – tehtaalla työskentelee 167 henkilöä

Jyväskylän vaneritehdas on ollut pitkään heikosti kannattava, UPM perustelee.
Sanne Katainen
”Suomessa vaneriteollisuuden työehdot eivät ole mahdollistaneet kapasiteetin täysimääräistä käyttöä", UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Sillanpää sanoo.

UPM suunnittelee sulkevansa pysyvästi Jyväskylässä sijaitsevan havu- ja koivuvaneria valmistavan tehtaansa. Yhtiö käynnistää koko tehtaalla työskentelevää henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, yhtiön tiedote kertoo.

Vaneritehtaalla työskentelee 167 henkilöä.

Jyväskylän vaneritehdas on ollut pitkään heikosti kannattava, myös erittäin hyvän kysyntätilanteen aikana. Investoinneista sekä säästö- ja tehostamistoimista huolimatta tehtaan toimintaa ei ole saatu pysyvästi kannattavaksi, UPM perustelee.

Uutta koivuvanerikapasiteettia on UPM:n mukaan rakennettu ja on suunnitteilla erityisesti Venäjälle, missä tuotannon kustannustaso on merkittävästi Suomea kilpailukykyisempi.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet vahvistaisivat UPM:n vaneriliiketoiminnan kokonaiskilpailukykyä ja liiketoiminnan tulosedellytyksiä pitkällä aikavälillä.

”Suomessa vaneriteollisuuden työehdot eivät ole mahdollistaneet kapasiteetin täysimääräistä käyttöä. Lisäksi toistuvat työmarkkinahäiriöt heikentävät suomalaisten yksiköiden toimitusvarmuutta. Suunnitelman mukaan tehtaalla valmistetut tuotteet valmistettaisiin jatkossa muilla UPM:n tehtailla Suomessa, Virossa ja Venäjällä”, sanoo UPM Plywoodin liiketoimintajohtaja Mika Sillanpää.

UPM kirjaa vuoden 2020 toisen neljänneksen vertailukelpoiseen tulokseen vaikuttavina rakennejärjestelykuluina noin 22 miljoonaa euroa. Suunnitelman odotetaan tuovan noin 11 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Lue lisää

UPM:n Jyväskylän vaneritehdas on tehnyt tappiota pitkään – miljoonien investoinneilla ei ole onnistuttu kohentamaan kannattavuutta riittävästi

UPM aikoo kaksinkertaistaa lehtipuuston määrän omissa metsissään Suomessa – taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden ohjeita muutetaan

UPM vakuuttaa Uruguayn sellujättihankkeen etenevän suunnitellusti – yksityiskohtia viimeistellään Uruguayn uuden hallituksen kanssa

UPM ja Huoltovarmuuskeskus hankkivat suojavarusteita yhdessä Kiinasta