Sitra tyrmää kansanedustaja Hoskosen väitteet koskien turveselvitystä – "turvetuottajat ovat tienneet mihin osallistuvat ja selvitys on esitelty ympäristövaliokunnalle" - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Metsä

Sitra tyrmää kansanedustaja Hoskosen väitteet koskien turveselvitystä – "turvetuottajat ovat tienneet mihin osallistuvat ja selvitys on esitelty ympäristövaliokunnalle"

Selvitystyötä on esitelty 20. helmikuuta ympäristövaliokunnalle ja tilaisuuden aineisto on lähetetty valiokuntaneuvokselle esittelyn jälkeen, toteaa Sitran viestintäjohtaja vastineessa.
Lari Lievonen
Sitra on kartoittanut Suomen ympäristökeskuksen kanssa turvetuotantoon ja turpeen käytöstä luopumiseen liittyviä työllisyys-, talous-, ilmasto- ja ympäristövaikutuksia.

Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk.) latasi 17.6. kovia väitteitä koskien Sitran tekemää selvitystä turpeesta luopumisesta.

Hoskonen muun muassa väitti, että "homma on tehty täysin salassa, eikä siinä ole toteutettu edes alkeellisia tutkimuksen periaatteita. Selvitykseen on haastateltu noin kymmentä pientä toimijaa, jotka eivät ole vastatessaan tienneet, mihin kommentteja käytetään, tai että kysymyksessä edes on tutkimus."

Sitran viestintäjohtaja Veera Heinonen oikaisee uutisessa olleita virheitä Sitran vastineessa. "Väitteet, joiden mukaan eduskuntaa ei ole tiedotettu ollenkaan, ja homma on tehty täysin salassa, eivät pidä paikkansa."

Vastineessa todetaan, että selvitystyötä on esitelty 20. helmikuuta ympäristövaliokunnalle ja tilaisuuden aineisto on lähetetty valiokuntaneuvokselle esittelyn jälkeen.

1. kesäkuuta Sitra ehdotti ympäristövaliokunnalle mahdollisuutta selvityksen läpikäyntiin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Valiokunnan aikatauluihin esittely ei kuitenkaan sopinut.

Artikkelissa kansanedustaja Hoskonen myös väittää Sitran haastattelututkimuksesta, etteivät turvetuottajat ”ole vastatessaan tienneet, mihin kommentteja käytetään”.

"Konteksti on tuotu esille haastateltaville lähetetyssä kirjeessä sekä kerrattu vielä haastattelun aluksi", vastaa Heinonen.

Hänestä on myös erikoista, että Hoskonen väitti tavoitelleensa Sitran yliasiamies Jyrki Kataista tuloksetta.

"Katainen ja Hoskonen kävivät selvitystyöstä puhelinkeskustelun 12. kesäkuuta. On erikoista, että Hoskonen väittää artikkelissa tavoitelleensa Kataista tuloksetta."

Lue lisää aiheesta:

Hoskonen tyrmistyi Sitran turveselvityksestä: "Uskomatonta että tällaista plasebo-hommaa tehdään eduskunnan selän takana"

Sitran vastine 17.6. julkaistuun uutiseen koskien Hoskosen tyrmistystä

Lue lisää

Asiantuntijavallassa aina myös vaaransa

Vapo: "Turpeen tarve kasvaa muissa liiketoiminnoissa kuin energiantuotannossa"

Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen

Huoltovarmuus pidettävä mielessä