Metsä

Otso Metsäpalvelut hakeutuu yrityssaneeraukseen

Ilman järjestelyjä edessä häämöttää konkurssi ja tuhansien työpaikkojen menetys.
Kari Salonen
Ilman saneerausta Otso on ajautumassa konkurssiin, mikä aiheuttaisi vakavan häiriön metsäpalvelumarkkinoille.

Metsäpalveluita tuottava Otso jätti yrityssaneeraushakemuksen käräjäoikeudelle tänään perjantaina. Ilman saneerausohjelmaa yhtiötä odottaa konkurssi, mistä seuraisi vakava häiriö metsäpalvelumarkkinoilla ja tuhansien työpaikkojen menetys.

”Meillä on metsäpalveluiden johtavana toimijana merkittävä rooli osana kansantaloutemme kivijalkaa. Haluamme kantaa tähän rooliin kuuluvan vastuumme, mikä edellyttää liiketoimintamuutoksia ja yhtiön taloudellisen tilanteen tervehdyttämistä saneerausmenettelyllä”, sanoo Otso Metsäpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Pihlava.

Pihlavan mukaan yhtiö ei ilman saneerausohjelmaa todennäköisesti kykenisi hoitamaan velvoitteitaan ja edessä olisi konkurssi. Se aiheuttaisi metsäpalvelumarkkinalla vakavan toimintahäiriön sekä pahimmillaan suoraan ja välillisesti jopa tuhansien työpaikkojen menettämisen.

Järjestelyn tavoitteena on yhtiön elinkelpoisuuden turvaaminen, kassan riittävyyden varmistaminen, taloudellisen tilanteen tervehdyttäminen ja rahoituksen turvaaminen.

Yhtiön mukaan kyseiset toimet eivät ole mahdollisia yhtiön nykyisellä liiketoimintamallilla. Ongelmia aiheuttaa, että yhtiön voimavarat ovat hajautuneet liikaa eri liiketoimintojen kesken. Se vaikeuttaa keskittymistä hyvin tuottaviin liiketoimiin.

Pihlavan mukaan metsäpalveluala toimii yhä enenevässä määrin markkinaehtoisesti. Palveluiden kysyntä kasvaa erityisesti yksityisteiden osalta, mikä on seurausta puun käytön lisäämisestä.

Toinen selkeässä kasvussa oleva alue on puustonkäsittelypalvelut.

”Markkina muuttuu ja meidän on muututtava siinä mukana”, Pihlava toteaa.

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Metsäsuhde palvelukehittämisen lähtökohdaksi

Otson saneerausohjelma vahvistettiin, velkoja leikataan 60 prosenttia

"Moni pelkäsi, että puun hinta romahtaa, kun kaikki muukin menee pieleen" – Metsäomaisuutta innostuttiin hoitamaan viime kevään alkulamaannuksen jälkeen

Otso käynnistää yt-neuvottelut lomautettujen työntekijöiden irtisanomiseksi