MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Metsä

Hakkeen tuonti kasvoi lähes viidenneksen tammi–lokakuussa

Puuta tuodaan Suomeen noin miljoonan kuutiometrin kuukausivauhdilla.
Markku Vuorikari
Yli kolmannes puuntuonnista on haketta.

Puun tuonti vakiintui viime vuoden tammi–lokakuussa reiluun miljoonaan kuutiometriin kuukaudessa. Etenkin haketta tuotiin selvästi aiempaa enemmän, kertoo Luonnonvarakeskus.

Tammi–lokakuussa puuta tuotiin Suomeen 10,5 miljoonaa kuutiometriä. Tuonti kasvoi edellisvuodesta seitsemällä prosentilla. Lokakuussa puuta tuotiin 1,07 miljoonaa kuutiometriä.

Tammi–lokakuussa puuntuonnista 54 prosenttia oli kuitupuuta ja 35 prosenttia haketta. Kuitupuun tuontimäärä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaksi prosenttia, mutta hakkeen tuonti nousi 18 prosenttia eli lähes viidenneksen.

Useampi kuin kolme neljästä tuontipuukuutiosta oli peräisin Venäjältä. Seuraavaksi eniten puuta tuotiin Latviasta ja Virosta. Myös Ruotsista tuotiin jonkin verran puuta.

Metsäteollisuus maksoi mäntytukista 56, kuusesta 58 ja koivusta 56 euroa kuutiometriltä rajalle tuotuna lokakuussa. Mäntykuitupuun tuontihinta oli 44, kuusen 41 ja koivun 36 euroa kuutiolta. Hakkeesta maksettiin 40 euroa.

Metsäteollisuuden viennille viime vuosi toi pakkia. Tammi–lokakuussa viennin arvo jäi 8,6 miljardiin euroon. Siinä oli pudotusta 16 prosenttia edellisvuodesta.

Sahatavaraviennin arvo putosi 14 prosenttia ja massa- ja paperiteollisuuden vienti 17 prosenttia.

Parhaiten veti kartongin vienti, jonka arvo pysyi ennallaan. Sen sijaan paperiviennin arvo putosi 28 prosenttia ja sellun reilun viidenneksen.

Katso uusin video: Jättirekat
Lue lisää

Energiapolitiikka ei ole rakettitiedettä

Puukauppa otti kovan kirin joulukuussa

"Miksi alkutuottaja hymähtää lukiessaan elintarvikebuumista? Kaurasta saa nytkin parhaan hinnan polttamalla sen hakkeen sijaan", twiittaa tuottaja

Joustoja ja tukea energiapuulle – ei kieltoja