Metsä

Puurakentamisen vuosi alkoi vauhdilla: Helsinkiin jo neljäs puukoulu, Tuusulaan massiivipuun määrässä mitattuna Suomen suurin päiväkoti

”Suomen osalta on jo nyt vuodelle 2021 selvästi enemmän tilauskantaa kuin koko viime vuonna yhteensä”, iloitsee Stora Enson kehityspäällikkö Antto Kauhanen.
Sanne Katainen
Puu on luja ja mittatarkka mutta silti samaan aikaan kevyt rakennusmateriaali. Kuvassa Helsingin Kruunuvuoreen syksyllä valmistuvan massiivipuisen puupäiväkodin työmaa.

Yhä useampi uusi päiväkoti ja koulu rakennetaan puusta.

Helsinkiin on tulossa jo neljäs puurakenteinen koulu, ja myös Tuusulaan rakennetaan uusi puupäiväkoti. Ristiinliimatun puun (clt) määrällä mitattuna se on suurin Suomen varhaiskasvatuksen rakennuskohteista.

Stora Enso toimittaa molempien kohteiden massiivipuuelementit. Kummatkin valmistuvat vuonna 2022.

”Suomen osalta on jo nyt vuodelle 2021 selvästi enemmän tilauskantaa kuin koko viime vuonna yhteensä, joten vuosi vaikuttaa Suomen puurakentamisen osalta oikein lupaavalta”, iloitsee Stora Enson kehityspäällikkö Antto Kauhanen yhtiön tiedotteessa.

Puurakentajat vastaa Tuusulan Martta Wendelinin päiväkodin puurungon asentamisesta. Helsingin Pakilanpuiston koulussa yhtiö vastaa sekä puurungon rakenne- ja tuoteosasuunnittelusta että asennuksesta.

Stora Enso ja Puurakentajat Group ovat tehneet puurakentamisessa yhteistyötä jo vuosia.

”Olemme valinneet Stora Enson toimittajaksemme, sillä asiakaslupauksemme kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että voimme luottaa toimittajamme puutuotteiden laatuun ja asiakaslähtöisyyteen. Saumaton yhteistyö näkyy tilaajalle täsmällisenä, onnistuneena ja kustannustehokkaana toimituksena”, sanoo Puurakentajat Groupin toimitusjohtaja Mikko Leino.

Massiivipuun käyttö julkisessa rakentamisessa lisääntyy Stora Enson mukaan vauhdilla.

Muutosta kirittävät ympäristöministeriön julkiselle puurakentamiselle asettamat tavoitteet.

”Kiinnostus puukouluja ja -päiväkoteja kohtaan on nyt suurta myös Suomessa, ja tarve terveellisille opetustiloille on välitön”, Kauhanen sanoo.

Joulukuussa Stora Enso julkaisi koulurakentamisen konseptin. Sen tavoite on tukea kuntien ja kaupunkien päättäjiä, arkkitehtejä ja suunnittelijoita puukoulujen ja -päiväkotien suunnittelussa.

Lue myös:

Puurakentamiselle 1,5 miljoonan euron tuki – rahoitusta muun muassa vähähiilisyyden ja digitalisaation kehittämiseen

Puupäiväkoti peittosi muut hintavertailussa – Helsinkiin nousee lisää puisia opetustiloja

Puu vei voiton tarjouskilpailussa ja nyt Helsinkiin nousee valtava 700 oppilaan puukoulu – "Puurakentamisen lisääminen ei onnistu ilman asenneilmapiirin muutosta"

Katso uusin video: Näin sutjakasti sahapihan tukkikoura muuttuu lumiauraksi
Lue lisää

Metsäyhtiöillä menossa miljardien investoinnit – UPM kannattavin

Metsäasiantuntija antaa vinkin talvihakkuun valmisteluun – aiemmilta vuosilta jääneitä talvikohteita korjataan nyt kiireellä lumisissa leimikoissa

Stora Enson Annica Bresky: "Suunta markkinoilla on oikea" – yhtiön loppuvuoden tulos alitti analyytikoiden odotukset

Sellu ja sahatavara kohti parempaa – metsäteollisuuden ensi vuoden näkymät varovaisen lupaavia