Metsä

Stora Enso ja Pulpex ryhtyvät valmistamaan puukuitupohjaisia pulloja – uuden tuotantolinjan odotetaan valmistuvan 2022

Pakkausvalmistaja Pulpexin taustalla ovat muun muassa alkoholijuomamerkit Johnnie Walker, Smirnoff ja Guinness sekä pääomarahastojen hallinnointiyhtiö Pilot Lite.
Stora Enso
Stora Enson muotoonpuristetusta kuitumateriaalista aiotaan valmistaa paperipulloja maailmanlaajuisille brändeille monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kodinhoito- ja hygieniatuotteiden, alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien sekä nestemäisten elintarvikkeiden pakkaamiseen.

Stora Enso ja pakkausvalmistaja Pulpex yhdistävät voimansa ympäristöystävällisten paperipullojen ja sellusta valmistettujen pakkausten teolliseen tuotantoon, Stora Enso kertoo. Uusiutuvat tuotteet ovat vaihtoehto PET-muoville ja lasille.

Stora Enso ja Pulpex ovat allekirjoittaneet sopimuksen kehittämisyhteistyöstä.

Pulpexin taustalla ovat brittiläinen monikansallinen alkoholijuomayhtiö Diageo, jonka merkkejä ovat Johnnie Walker, Smirnoff ja Guinness sekä pääomarahastojen hallinnointiyhtiö Pilot Lite.

Kumppanuuden painopiste on nyt nopean tuotantolinjan kehittämisessä. Sen odotetaan olevan toiminnassa vuonna 2022, tiedotteessa todetaan.

Muotoonpuristetut kuitutuotteet valmistetaan sellusta, johon saadaan kolmiulotteinen muoto puristuskoneella.

”Näemme suuren potentiaalin Pulpexin kehittämistyön yhdistämisessä Stora Enson teolliseen osaamiseen”, sanoo Stora Enson Formed Fiber -liiketoimintayksikön johtaja Sohrab Kazemahvazi.

”Yhteistyö on merkittävä askel aidosti vastuullisen vaihtoehdon tuomisessa markkinoille korvaamaan muovipulloja ja -pakkauksia. Uudella tuotteella on vastaavat ominaisuudet kuin perinteisillä juomapakkauksilla.”

Pulpex aikoo valmistaa Stora Enson muotoonpuristetusta kuitumateriaalista paperipulloja maailmanlaajuisille brändeille monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kodinhoito- ja hygieniatuotteiden, alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien sekä nestemäisten elintarvikkeiden pakkaamiseen.

Pullot voidaan koristaa kohokuvioinneilla, etiketeillä ja väripainatuksilla eri brändien tarpeisiin. Pullot ovat myös yhteensopivia pakkausvalmistajien nykyisen täyttötekniikan kanssa.

”Olemme iloisia Stora Enson ja Pulpexin yhteistyöstä ja odotamme innolla yhteistyöstä tulevia hyötyjä. Ne varmasti auttavat meitä lähikuukausina, kun pyrimme saamaan uudet nopeat tuotantolinjamme kaikkien kumppaniemme käyttöön”, sanoo Pulpex Limitedin johtaja Scott Winston tiedotteessa.

Maailmanlaajuisen juomapakkausmarkkinan arvo on noin 117 miljardia dollaria. Sen ennustetaan kasvavan lähivuosina 4,5 prosenttia vuodessa ja saavuttavan 170 miljardin dollarin vuoteen 2027 mennessä.

Muovipakkausten keskimääräinen vuosikasvu on maailmanlaajuisesti noin viisi prosenttia, ja noin 40 prosenttia juomapakkauksista valmistetaan muovista.

EU:ssa ja Yhdysvalloissa vain noin 30–40 prosenttia kaikista muovipulloista kierrätetään. Paperista ja kartongista sen sijaan kerätään talteen keskimäärin lähes 80 prosenttia, mikä on hieman enemmän kuin lasin ja alumiinin kierrätysaste 75–80 prosenttia.

Johtavat kuluttajapakkaustuotteiden käyttäjät, kuten Diageo, PepsiCo, Unilever, GSK Consumer Healthcare ja Castrol, ovat liittyneet Pulpexin maailmanlaajuiseen kumppaniverkostoon. Kukin yrityksistä on sitoutunut ottamaan Pulpexin paperipullot brändiensä pakkausvalikoimaan, ja yhteisenä tavoitteena on tuottaa kaikkiaan 750 miljoonaa pulloa vuodessa, tiedote kertoo.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

Stora Enson ja Paperiliiton sopu ei ohjaa muita metsäjättejä – varsinkin UPM:n neuvottelujen tilanne tulehtunut

EU tutkii mahdollista sellukartellia – Stora Enso, UPM ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre vahvistavat tarkastajien yllätysvierailut

Veitsiluodon paperikoneiden sulkemisesta huolimatta Stora Enson puun ostot jatkuvat lähes entisellään pohjoisessa

Paperissa kytee iso palo