Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Metsä

Metsänomistajat mukana lahjoittamassa lukioihin Petteri Taalaksen ilmastonmuutosta ja siihen liittyviä vääriä luuloja käsittelevää kirjaa

Kirjoja lahjoitetaan toukokuun aikana 7600 kappaletta.
Jarkko Sirkiä
Petteri Taalas puoltaa malttia ilmastokeskusteluun.

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas pohtii kirjassaan ilmastonmuutosta ja oikoo siihen liittyviä vääriä käsityksiä. Hän puoltaa malttia välillä kiivaana käyvään ilmastokeskusteluun.

LähiTapiola-ryhmä, Metsänomistajat ja MTK-säätiö lahjoittavat Taalaksen kirjaa "Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin" jokaiseen suomenkieliseen lukioon. Ruotsinkielisiin lukioihin jaetaan Bill Gatesin kirjaa "Så undviker vi klimatkatastrofen - lösningarna vi har och genombrotten vi behöver".

Kirjoja lahjoitetaan toukokuun aikana yhteensä 7 600 kappaletta. Lahjoituksella halutaan osaltaan lisätä nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja sen riskeistä.

"Ilmastonmuutos ja sen torjunta ovat myös metsänomistajille tärkeitä. Haluamme tuoda nuorille esiin, miten ratkaisevassa asemassa metsät ovat ilmastonmuutoksen hillitsemisessä", toteaa MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen.

Metsien kasvun kiihdyttäminen sitoo hiilidioksidia ja varastoi sitä puubiomassaan. Se vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä.

"Pystymme samanaikaisesti tuottamaan metsissämme niin uusiutuvia raaka-aineita, ilmastohyötyjä kuin luonnon monimuotoisuutta", vahvistaa johtaja Jari Yli-Talonen Päijät-Hämeen metsänhoitoyhdistyksen nettisivulla kyseisiin kirjoihin liittyen.

Päijät-Hämeen alueella kirjoja lahjoitetaan noin 140 kappaletta.

Lue myös:

Kirja-arvio: Petteri Taalaksen Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin puoltaa malttia ilmastokeskusteluun, mutta miten fossiiliset syrjäytetään ilman luopumisen tuskaa?

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Suomalaisraportti: Ilmastonmuutoksen aiheuttama muuttoliike liittyy tulvien ja hirmumyrskyjen kaltaisiin katastrofeihin – viljelyolojen heikentyminen ei vielä vaikuta yhtä voimakkaasti

Ruuan hintapaine korostaa kotimaista

"Mietitytti, onko opiskelu hirveää juoksemista" – kaksoistutkinto tietää tuplasti työtä, mutta myös monin verroin osaamista

Pohjoinen merijää sulaa vielä aiemmin luultuakin nopeammin