Metsä

Ministerit ja metsänomistajajärjestöt kokoontuvat Wieniin puhumaan EU:n metsästrategiasta

Suomi on mukana sekä metsänomistajien että ministerien konferensseissa.
Petteri Kivimäki
Tavoitteena on saada Euroopan komissio huomioimaan jäsenmaiden huoli metsästrategiasta.

Eurooppalaisten metsänomistajien konferenssi pidetään tänään Itävallan Wienissä. Konferenssissa käsitellään EU:n heinäkuussa julkaisemaa metsästrategiaa.

Tilaisuudessa kuullaan metsästrategian muodostumisen historiasta ja yleiskatsaus strategian nykytilanteesta. Lisäksi Euroopan parlamentin jäseniä ja Eurooppalaisten metsänomistajajärjestöjen edustajia saapuu antamaan lausuntoja. Suomea konferenssissa edustaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Itävalta on myös kutsunut koolle Euroopan kuuden metsäisimmän maan ministerit. Suomesta tapaamiseen osallistuu maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Tiistaina tapaamista seuraa ministerien yhteinen tiedotustilaisuus, jossa lausunnon antavat Lepän lisäksi Itävallan maatalousministeri Elisabeth Köstinger sekä Itävallan maa- ja metsätalousyhtiöiden puheenjohtaja Felix Montecuccoli.

Metsänomistajajärjestöjen ja ministerien konferenssien tarkoitus on saada Euroopan komissio huomioimaan jäsenmaiden huoli metsästrategiasta. Kestävän metsätalouden tulevaisuus Euroopassa on turvattava. Se vaatii kiireellisiä toimia.

Suomen virallinen kanta metsästrategiaan julkaistiin syykuussa. Sen mukaan EU:n metsästrategiassa on paljon hyvää, mutta kannassa painotetaan, että metsäpolitiikan tulee jatkossakin kuulua jäsenmaille.

Katso uusin video: Kannattaako pienpuut katkoa kuiduksi vai kasata kaikki energiapinoon?
Lue lisää

"Kyllä meitä hirvittää EU:sta tulossa olevan byrokratian määrä", Juha Marttila toteaa kestävästä rahoituksesta

Viljelijöiden hätä on todellinen

MTK:n Marttila: Ympäristötietoisuuden kasvu hyödyttää maaseutumatkailua

"Puunmyyjiä viedään kuin kuoriämpäriä" – metsäteollisuus takoo tänä vuonna huipputuloksia, mutta raakapuun hintakehitys jäi valjuksi