Metsä

Finnpulp vahvisti johtoryhmäänsä – "Rahoituksesta merkittävä osa kasassa"

Korkeimmalta hallinto-oikeudelta odotetaan ympäristölupapäätöstä tämän vuoden aikana.
Finnpulp
Finnpulp suunnittelee kapasiteetiltaan 1,2 miljoonan tonnin havusellutehdasta Kuopion Sorsasaloon. Arkistokuvassa on näkymä Puijon tornista Sorsasaloon.

Maailman suurinta havusellutehdasta Kuopion Sorsasaloon suunnitteleva Finnpulp on vahvistanut johtoryhmäänsä.

Kokenut metsä- ja rakennusteollisuuden rahoitus- ja lakiasioiden ammattilainen Aapo Nikunen aloitti Finnpulpin rahoitus- ja lakiasioista vastaavana johtajana toukokuun puolivälissä.

Nikunen siirtyi tehtävään jätteiden kierrätyslaitoksia toteuttavasta ja operoivasta Griffin Refineries Oy:stä. Tätä ennen hän on työskennellyt pitkään rahoitusjohtajana Metsä Groupissa, varainhoitoyhtiö Aberdeenissa ja rakennusyhtiö YIT:ssä sekä sähköverkkoyhtiö Eleniassa.

Finnpulpin ympäristölupaan tehdyt valitukset ovat parhaillaan korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) käsittelyssä. KHO:n odotetaan antavan ratkaisunsa tämän vuoden aikana.

Finnpulpin toimitusjohtaja Martti Fredrikson toteaa, että KHO:n lainvoimainen ympäristölupapäätös on tärkeä paalu aikataulussa. Sitä ennen ei mahdollista investointipäätöstä voida tehdä, koska rahoituslaitokset edellyttävät ympäristölupakysymyksen olevan kunnossa.

"Rahoituksesta on jo merkittävä osa kasassa", Fredrikson sanoo ja viittaa hankkeessa on mukana olevaan kiinalaiseen Hengan International Groupiin, joka omistaa 36,5 prosenttia Finnpulpin osake­kannasta.

MTK omistaa osakkeista 11,5 prosenttia.

Investointipäätös olisi Fredriksonin mukaan mahdollista tehdä näillä näkymin ehkä ensi vuodenvaihteessa. Rakentamisen arvioidaan kestävän noin 2,5 vuotta.

Metsä Groupin suunnitelma yhteensä 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua valmistavasta tehtaasta Kemiin ei ole vaikuttanut Finnpulpin aikatauluihin.

"Metsä Groupin ilmoitus oli hyvin odotettu", Fredikson sanoo.

Finnpulp tuottaisi havusellua 1,2 miljoonaa tonnia ja käyttäisi puuta 6,7 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. Investointi maksaisi 1,4 miljardia euroa.

Sähköä se tuottaisi yhden terawattitunnin valtakunnan verkkoon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnpulp lupailee tehdasinvestoinnista päätöstä ensi juhannukseen mennessä – "Tähtäimessä meillä on, että omistusta tulisi lisää länsimaista"

Kuinka käy selluteollisuuden kiinalaishankkeiden – onko kiinalaisista uuden tuotannon rakentajiksi?

Itä-Lapin kunnat puolustavat Kemijärven biojalostamohanketta: "Aluetta on käytetty jo pitkään raaka-ainereservaattina"

MT PUUN HINTA
Tukki
päätehakkuu, koko Suomi
MT METSÄTILAN HINTA
Metsätilat
koko Suomi
MT PUUKAUPAN ARVIOINTI