Ilomantsissa veistetään karhuja ja maistellaan villiruokia tulevana viikonloppuna

Karhufestivaali järjestetään jo viidettä kertaa, Villiruokafestarit toista kertaa. Lisäksi Ilomantsiin kokoontuu samana viikonloppuna lähes sata metsästävää naista.
Viime vuonna Karhunveiston maailmanmestaruudesta miteltiin teemalla Metsän kansaa, tänä vuonna aiheena on Villi luonto.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ilomantsin viides Karhufestivaali järjestetään 16.–18. elokuuta. Puunveistäjät ottavat mittaa toisistaan teemalla Villi luonto.

Mestaruuskisaan on ilmoittautunut 24 veistäjää Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Pikaveistokisaan on ilmoittautunut 15 veistäjää, ja ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä veistoaamuna.

Karhunveiston mestaruuskisassa torstaina kello 12–18 sekä perjantaina kello 9–17 veistetään Ilomantsin keskusta-alueella. Lauantain pikaveisto kisataan Karhuareenalla, Katri Vala -kulttuurikeskuksen pihalla kello 11–13.

Veistokisojen lisäksi Karhufestivaalilla on tarjolla muutakin ohjelmaa, kuten näyttelyitä, työpajoja, teatteria, musiikkia, kulttuurikävely, kirjailijavierailu, luento- ja keskustelutilaisuus suomalaisten luontosuhteesta, perinneleivontaa sekä Maalaistori toritansseineen. Oheisohjelmaan voi tutustua Karhufestivaalin sivuilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Saman viikonlopun lauantaina kello 10–15 Ilomantsissa järjestetään myös Villiruokafestarit. Toista kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu yli 20 pop up -ravintolaa. Eri toimijat valmistavat ja myyvät sekä paikan päällä syötäviä että mukaan ostettavia villiruokatuotteita. Tapahtumapaikka on Ilomantsin Senioripuiston läheisyydessä osoitteessa Kalevalantie 22.

Lisäksi Ilomantsiin kokoontuu 17.–19. elokuuta lähes sata metsästävää naista ympäri maailmaa. Neljättä kertaa, ja ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa järjestettävän Women and Sustainable Hunting -konferenssin aiheena on Nainen ja karhu – menneisyydestä nykyaikaan. Tapahtuman pääjärjestäjä on Suomen Metsästäjäliitto ry.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.