Politiikka

Raimo Ilaskivi: "Sauli Niinistön toimikauden jatkaminen on ainoa järkevä ratkaisu"

Ilaskiven mielestä Niinistön näytöt presidenttinä ovat kiistattomat.
Sanne Katainen, kuvakaappaus Verkkouutisten kommenteista
"Nyt on aika ryhtyä toimenpiteisiin Sauli Niinistön uudelleenvalitsemiseksi", Raimo Ilaskivi kommentoi Niinistön toimikauden jatkamista poikkeuslailla.

Kokoomuksen vuoden 1994 presidenttiehdokas ja entinen Helsingin kaupunginjohtaja Raimo Ilaskivi heittää vettä myllyyn keskustelussa presidentti Sauli Niinistön jatkokaudesta.

"Nykynäkymin toimikauden jatkaminen on ainoa järkevä ratkaisu. Nyt on aika erottaa valtakunnan edusta välittämättömät nurkkapoliitikot todellisista valtiomiehistä ja ryhtyä toimenpiteisiin Sauli Niinistön uudelleenvalitsemiseksi", Ilaskivi kirjoittaa Verkkouutisten kommenteissa.

Ilaskivi kommentoi Verkkouutisten lainaamaa juttua MT:n maanantaina julkaisemasta gallupista. Sen mukaan neljäsosa suomalaisista kannattaa poikkeuslakia, jolla Niinistön presidenttikautta pidennettäisiin. 59 prosenttia vastustaa ajatusta.

Ilaskivi pitää Niinistön ansioita kiistattomina verrattuina muihin mahdollisiin ehdokkaisiin. Alempana keskusteluketjussa hän perustelee lisää:

"Pelaajat menkööt casinoille, maan etua nykyisissä vaikeissa maailmanpoliittisissa oloissa ajavat neuvottelupöytien ääreen", Ilaskivi kirjoittaa ja viittaa presidenttipeliin.

Ilaskivi on täysin päinvastaisella linjalla kuin kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

"Suomi on oikeusvaltio, eikä sellaista pidä harkita. Niin on kerran Suomen demokratian historiassa tehty, eikä se ole historian parhaita hetkiä. Noudatetaan perustuslakia ja edetään sen mukaan", Orpo sanoi aiemmin tänään MT:lle.

Orpo viittasi vuoteen 1973, kun Urho Kekkonen valittiin presidentiksi poikkeuslailla.

Orpon kanssa samalla linjalla on julkisoikeuden professori Janne Salminen Turun yliopistosta.

"Täysin kuolleena syntynyt ajatus", Salminen kommentoi Niinistön poikkeuslupaa.

Lue myös:

Joka neljäs suomalainen jatkaisi Niinistön presidenttikautta poikkeuslailla – enemmistö kannattaa kahden kauden rajoitusta

Presidentin valinnassa on ollut kuusi poikkeusta — Kekkosen poikkeuslakia perusteltiin "julkisella keskustelulla"

Petteri Orpo tyrmää ajatuksen Niinistön jatkokaudesta: "Suomi on oikeusvaltio"

Lue lisää