Politiikka

MT:n tiedot: Hallitus pudottamassa maatilojen liitännäisyritysten enimmäistuen kymmenesosaan

Alun perin jo huhtikuussa päätetystä tukimuodosta on hallituksen sisällä noussut poliittinen kiistakysymys.
Sanne Katainen
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus kertoo torstaina lisää yrityksille jaettavista tuista. Maatilayritysten tuista on hallituksessa tullut MT:n tietojen mukaan kiistaa.

MT:n tietojen mukaan hallitus on yritystukia koskevissa neuvotteluissa pudottamassa maatilojen liitännäisyritysten enimmäisavustuksen EU:n sallimasta 100 000 eurosta 10 000 euroon yritystä kohti.

Alun perin jo huhtikuussa päätetystä ja EU:n viime viikolla hyväksymästä tukimuodosta on hallituksen sisällä noussut poliittinen kiistakysymys.

Tukimuoto ei koske varsinaisia päätoimisia maatiloja, vaan sellaisia maatila- ja puutarhayrityksiä, joilla on esimerkiksi matkailu-, ravintola- ja jalostustoimintaa.

Tuen kokonaismäärä on 30 miljoonaa euroa maa- ja puutarhatalouden yrityksille ja 10 miljoonaa kalatalouden yrityksille. Siitä päätettiin hallituksen lisätalousarviossa huhtikuussa. EU:n komissio hyväksyi tuen viime viikolla. Komission mukaan tuki voisi olla enimmillään 100 000 euroa maatilayrityksille ja 120 000 euroa kalatalouden yrityksille.

Hallitus on päättänyt myös kaikkia yrityksiä koskevasta yleistuesta. Siitä tiedotetaan tarkemmin torstaina aamupäivällä.

Lue lisää aiheesta:

Maaseudun yrityksille 30 miljoonaa ja kalayrityksille kymmenen koronatukea – Leppä: "Tuki aukeaa pian"

Maatalous jäämässä koronatukien ulkopuolelle – Maatiloista tukia saavat ne, joilla on matkailutoimintaa

Lue lisää

Business Finland on myöntänyt lähes miljardi euroa koronasta kärsiville yrityksille

Turveala otetaan korona-kustannustuen piiriin – tuki voi olla jopa puoli miljoonaa euroa yritystä kohti

Maaseudun yritysten koronatukeen tulossa puolen vuoden jatko – samalla tuen enimmäismäärää nostetaan ja vähimmäismäärää lasketaan

Hallitus kaavailee lisäaikaa maaseutuyritysten koronatuen hakuun – myös tukirajoja muutettaisiin