Politiikka

Valtuuskunnan ensimmäisestä varapuheenjohtajasta tiukka vaali — Tero Lahti Keski-Suomesta selviytyi voittajaksi

Valtuuskunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Sari Lantta.
Jaana Kankaanpää
Tero Lahti Keski-Suomestta valittiin MTK:n valtuuskunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi keskiviikkona Tampereella.

MTK:n valtuuskunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin keskiviikkona Tero Lahti. Hän seuraa tehtävässä Tiina Linnainmaata joka jäi pois tehtävästä.

Lahti on karstulalainen maidontuottaja ja metsänomistaja. Hän on toiminut MTK-Keski-Suomen puheenjohtajana vuodesta 2016.

Valinta oli täpärä, sillä Lahti voitti neljännellä äänestyskierroksella vastaehdokkaana olleen laitilalaisen kananmunantuottajan Anna Setälän yhdellä äänellä.

Kaikkiaan kisassa oli mukana viisi ehdokasta. Helena Pesonen Kaakkois-Suomesta, Johanna Kankaanpää Etelä-Pohjanmaalta ja Anne Kangasvuori-Hosike Satakunnasta.

Lahti painotti puheessaan MTK:n järjestöuudistuksen ripeää toimeenpanoa.

"Tarvitaan luovuttaa, uusia ajatuksia ja energisyyttä. Voisin vähän provosoidakin. Tarvitaan aktiivista tuottajaa", hän sanoi. Lahti hauskuutti valtuuskuntaa lupaamalla ajaa kesän aikana kasvaneen partansa jos tulee valituksi.

Valtuuskunnan toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Sari Lantta. Hän edustaa metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaata.

Lue lisää aiheesta:

"Koska nämä Etelä-Eurooppaan myönnettävät tukipaketit loppuvat?" — MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen valittiin jatkokaudelle Tampereella

Lue lisää

"Vaikea ymmärtää laaturuuan halpuutta – käsittämätöntä, että kotimaista myydään samaan hintaan kuin maailman bulkkia"

MTK:n Eerikki Viljanen vaihtoi maidontuotannosta lihakarjaan

"Esi-isät ovat taistelleet tämän maan puolesta ja nyt sitä ajetaan alas" – kuiviketurpeen saatavuudesta nousi iso huoli MTK:n valtuuskunnassa

MTK:n ensimmäinen etävaltuuskunta onnistui ilman suurempia häiriöitä – kotonaan Lapualla kokoukseen osallistunut Suvi Rantala toivoo etäosallistumisen jäävän pysyväksi mahdollisuudeksi