Saarikko: Linjaukset matkustajien testaamisesta ja pakkokaranteenista oikeita ja oikea-aikaisia – "Koen, ettei ole oikein, että korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustava saisi korvauksen menetystä toimeentulosta." - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Saarikko: Linjaukset matkustajien testaamisesta ja pakkokaranteenista oikeita ja oikea-aikaisia – "Koen, ettei ole oikein, että korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustava saisi korvauksen menetystä toimeentulosta."

Tiede- ja kulttuuriministerin mielestä toimeentulon menetyksen korvaus ehdoin tahdoin riskimaihin matkustaneille ei kuitenkaan ole oikein.
Sanne Katainen
Saarikon mukaan karanteenipäätös on oikea ja välttämätön.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) kommentoi Facebook-päivityksessään hallituksen uusia toimia koronaviruksen toisen aallon estämiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä Saarikko kertoo antaneensa tehtävän käydä läpi kokoontumisten ja suurten tapahtumien tilannekuvaa. Mahdollisten rajoitusten tullessa niitä tulisi hänen mukaansa ottaa käyttöön alueellisesti, jos se suinkin on mahdollista.

Erityistä huomiota saanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) maanantainen linjaus siitä, että riskimaista Suomeen saapuvat matkustajat asetetaan pakkokaranteeniin, on Saarikon mielestä oikea.

"Koronaviruksen leviämisen riskit ovat toistaiseksi painottuneet riskimaista palaaviin matkustajiin. Siksi linjaukset matkustajien testaamisesta ja pakkokaranteenista ovat oikeita ja välttämättömiä – ja ne tehtiin oikea-aikaisesti", Saarikko kirjoittaa.

Ruotsin maarajasta ja karanteenin ajalta maksettavasta ansionmenetyskorvausta täytyy kuitenkin Saarikon mukaan vielä keskustella hallituksen sisällä.

"Koen, ettei ole oikein, että korkean tautiriskin maihin tietoisesti matkustava saisi reissunsa jälkeen valtiolta korvauksen menetystä toimeentulosta pariksi viikoksi."

Saarikko myös muistuttaa, että koronatilanteen jatko riippuu nyt suurilta osin suomalaisten itsensä käytöksestä.

Hallitus kokoontuu myöhemmin tänään, ensin iltakouluun ja sen jälkeen hallituksen neuvotteluun. Tilaisuuksissa keskustellaan esimerkiksi koronavirustilanteesta.

Lue lisää

Kiuru MTV:lle: Hallitus aikoo rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja uudelleen

Kiurun sote-sosialismia syytä vahtia

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Korona- pandemia vahvistaa otettaan