Yrittäjä ihmettelee keskustan puolustamaa verohuojennusta – "Tätä rahaa saa vain, jos on rikas ja menee hyvin, ja siinä vaiheessa se tuleekin joka vuosi" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Yrittäjä ihmettelee keskustan puolustamaa verohuojennusta – "Tätä rahaa saa vain, jos on rikas ja menee hyvin, ja siinä vaiheessa se tuleekin joka vuosi"

Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm kertoo nauttivansa ensi kertaa listaamattomien osakeyhtiöiden osinkoverohuojennuksesta.
Jukka Pasonen
Vakavaraisten yritysten omistajat voivat nostaa tuloja alhaisesti verotettuina osinkoina.

Räväköistä somepäivityksistä tunnettu, armeijatavaraa myyvän Varustelekan yrittäjä Valtteri Lindholm arvostelee listaamattomien osakeyhtiöiden osinkoverotusta. Lindholm on tänä vuonna ensi kertaa päässyt nauttimaan veron huojennuksista.

Listaamattoman osakeyhtiön omistajat voivat nostaa osinkona vuosittain kahdeksan prosenttia yrityksensä osakkeiden arvosta siten, että tulo on 75-prosenttisesti verovapaata enintään 150 000 euroon asti. Huojennusta on perusteltu sillä, että se kannustaa yrityksiä vahvistamaan tasettaan.

Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä Lindholm antaa ymmärtää, että verohuojennus on tarpeeton lahja menestyville ja vakavaraisille.

"Yksinkertaistaen mä sain mun tämän vuoden tuloista 30 600 euroa veronalennusta. Ja tuki tulee suoraan firman omistajalle, ei firmalle itselleen. Ehtona on, että sun firman pitää olla tosi voitollinen, tai ainakin sillä pitää olla vähän vajaa pari miljoonaa euroa varallisuutta."

Lindholm vertaa huojennusta Business Finlandin maksamiin kehitysavustuksiin, joita lisättiin nopeasti keväällä koronakriisin iskiessä.

Varusteleka sai 100 000 euroa verkkokauppansa kehittämiseen. Yhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan tavoitteena on muun muassa lisätä myyntiä Yhdysvaltoihin. Rahoilla palkataan 2–3 henkeä.

"Siinä, missä Business Finlandin yritystuki tuottanee valtiolle itsensä takaisin noin kolmessa vuodessa, saman kolmen vuoden aikana mä olen saanut sata tonnia veronalennusta, valtion saamatta siitä mitään mun näkemää etua", Lindholm rinnastaa.

Yrittäjä nostaa esiin, että huojennuksen säilyttäminen on ollut keskustalle kynnyskysymys hallitusta muodostettaessa.

Totta on, että puolue on pitänyt kiinni siitä, ettei yrittäjien verotusta saa kiristää.

"Tämä piti purkaa, mutta keskustalle sen säilytys oli kynnyskysymys hallitukseen tulemiselle. Nyt kun persut ovat ilmoittaneet, että ovat nettomaksajien eikä -saajien puolue, ja Suomi pelastetaan laskemalla yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden veroja, niin mä voin varmaan olla sellainen sankariesimerkki kummallekin puolueelle. Molemmat pyysivät mua eduskuntavaaliehdokkaaksikin viimeksi", Lindholm paljastaa.

Valtteri Lindholmin Facebook-päivitys

Lue myös:

SAK:n miljardin euron verotsunamia ei tullutkaan – listaamattomien yritysten osinkoverotus ei kiristynyt, eikä yrittäjävähennys poistunut

Lue lisää

Työmarkkinajärjestöt ja Kepa vaativat: Suomen edistettävä aktiivisesti EU:n yritysverotuksen uudistamista

Yritysten tuloverotus kiristyy 46 miljoonalla eurolla

Eva: Kansainvälinen verokilpailu kasvattanut painetta yritysveron alentamiseen

Osinkojen verotus uusiksi