Politiikka

Sisäministeri Ohisalo: EU:n maahanmuuttopaketin vaikein kysymys toimivan vastuunjaon luominen

Pakettia käydään läpi sisäministeriössä.
Paketin tarkoituksena on hänen mukaansa löytää ennen kaikkea pysyviä ratkaisuja ja uusi suunta Euroopan unionin turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikalle. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Suomella ei ole vielä kantaa EU-komission tuoreen maahanmuuttopaketin yksityiskohtiin, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.). Näkemys on tarkoitus muodostaa lähiviikkoina.

Paketin tarkoituksena on hänen mukaansa löytää ennen kaikkea pysyviä ratkaisuja ja uusi suunta Euroopan unionin turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikalle.

Merkittävimpiä ja vaikeimpia kysymyksiä on toimivan vastuunjaon luominen, hän arvioi.

"Keskeisin kysymys, mikä nousee, on näistä sitten tämä vastuunjaon solidaarisuuden kysymys eli joko jäsenvaltio vastaanottaa sisäisiä siirtoja tai sitten jäsenvaltio osallistuu muiden maiden palautustoiminnan tukemiseen. Tässä toki on myös se näkökulma, että jos palautukset eivät vedä, tähän jäsenvaltioon sitten siirretään nämä henkilöt", hän kommentoi toimittajille puhelimitse.

Pakettia käydään läpi sisäministeriössä, jonka jälkeen pikapuoliin käydään hallituksessa.

Lue lisää

Sisäministeri Ohisalo Ylelle: Avainministerit koolle Vastaamon tietomurron takia

EU-maiden sisäministerit aloittavat jättimäisen maahanmuuttopaketin pureskelun – keskustelusta ei ennusteta helppoa tälläkään kertaa

Vihreiden Ohisalo ei halua asettaa vastakkain kasvukeskuksia ja muuta Suomea: "On rikkaus, että meillä on alueiltaan näinkin monimuotoinen maa"

Perusopetuksen tulevaisuuteen uusia näkökulmia