Politiikka

Annika Saarikko kommentoi Marjatta Väänäsen poismenoa – "Kaikki se, mitä olen Marjatasta ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys"

Saarikolle nuorempien sukupolvien edustajana Väänänen näyttäytyy aikakautensa tahtonaisena - aatteellisena, väkevänä ja osaavana.
Jaana Kankaanpää
Annika Saarikon mukaan keskustassa Marjatta Väänäsen vaikutus tuntuu vahvana. Väänänen toimi puolueen varapuheenjohtajana ja naisjärjestön johdossa pitkään.

Ministeri Marjatta Väänänen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 97-vuotiaana perjantaina Helsingissä.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kommentoi Facebookissa suru-uutista Väänäsen kuolemasta. Hänen mukaansa pitkäaikainen ja tärkeä puolueen vaikuttaja on keskuudestamme poissa.

"Omasta ja koko keskustalaisen yhteisön puolesta esitän syvän ja lämpimän osanoton Marjatan läheisille", Saarikko sanoo.

Marjatta Väänäsen keskustalainen aatemaailma on lapsuudenkodin perintöä. Humanistisia aineita opiskelleesta Marjatasta tuli toimittaja ja tuottelias kirjoittaja uransa eri vaiheissa. Hän toimi kansanedustajana vuosina 1975–1991 ja palveli ministerinä kolmessa hallituksessa.

"Keskustassa Marjatan vaikutus tuntuu vahvana. Hän toimi puolueen varapuheenjohtajana ja naisjärjestön johdossa pitkään", Saarikko muistuttaa.

Suomalaista kulttuurikenttää Marjatta tasapainotti näkemyksellisyydellään ministerikausiensa aikana vahvasti. Hän tasapuolisti kulttuurin poliittisia valtasuhteita.

"Marjatta ymmärsi kulttuuria laajasti ja halusi sen kuuluvan kaikille, koko Suomessa", nykyinen tiede- ja kulttuuriministeri sanoo.

Annika Saarikko kertoo, että varsinaissuomalaisille Marjatta Väänänen oli tuttu näky Koski TL:n maisemissa.

"Kaikki se, mitä olen Marjatasta ymmärtänyt, tiivistyy sanoihin määrätietoisuus ja sivistys"

Viimeinen kohtaaminen Väänäsen ja Saarikon välillä ajoittui satavuotiaan Suomen juhlallisuuksiin 2017. Naisministerit - silloiset ja entiset kokoontuivat valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan.

Saarikolle nuorempien sukupolvien edustajana Väänänen näyttäytyy aikakautensa tahtonaisena - aatteellisena, väkevänä ja osaavana. ´Hallituksen ainoa mies`, kuuluu sanonta Marjattaa muistellessa.

"Hyvää taivasmatkaa, Marjatta. Lepää rauhassa. Vaalimme muistoasi, kunnioitamme työtäsi", Saarikko päättää.

Lue lisää: Ministeri Marjatta Väänänen on kuollut

Lue lisää

HS-gallup: SDP yhä suosituin puolue, keskusta nosti kannatustaan

Kokoomus haluaa keskustan paikalle

Paavo Väyrynen valittiin keskustan ruotsinkielisen piirin johtoon

Keskustan Joonas Könttä teilaa Vihreiden mallin valikoivasta asevelvollisuudesta – "Vaarantaisi koko isänmaan turvallisuuden"