Politiikka

Halla-ahon mukaan myös perussuomalaiset puoltaa maataloustukien maksamista: "Kannatamme Suomen saamia alue- ja maataloustukia, mutta suhtaudumme kriittisesti EU:n tukipolitiikkaan"

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan riippuvuutta tulonsiirroista ja tuista pitäisi pyrkiä vähentämään.
Carolina Husu
Perussuomalaiset tukee alue- ja maataloustukien maksamista, Jussi Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi lauantaina MTV:n Uutisextrassa, että "me uskomme vakaasti, että maalla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään eikä kitkutella kepulaisella tukiaispolitiikalla".

Nyt Halla-aho täsmentää MT:lle perussuomalaisten linjauksia Suomen EU:sta saamista alue- ja maataloustuista.

”Maataloustukia pitää tietenkin jatkaa niin kauan kuin meillä on nykyisenkaltainen epäoikeudenmukainen järjestelmä olemassa EU:ssa. Emme vastusta Suomen EU:sta saamia alue- ja maataloustukia. Maatalouttahan on pakko tukea tai se kaatuu”, Halla-aho avaa perussuomalaisten linjaa.

Kritisoit kuitenkin voimakkain sanakääntein "kepulaista tukiaispolitiikkaa." Mikä siis on perussuomalaisten linjaero keskustaan alue- ja maataloustuissa?

"Linjaero on periaatteellinen. Sen sijaan, että keskitytään vain tulonsiirtoihin ja olemassa olevan kakun jakamiseen, meidän mielestämme pitäisi pyrkiä vähentämään riippuvuutta tulonsiirroista ja tuista", Halla-aho vastaa.

"Lähtisimme uudistamaan tukipolitiikkaa EU:n tasolla, mutta se on ison mittaluokan järjestelmä."

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset suhtautuu lähtökohtaisesti kriittisesti EU:n tukipolitiikkaan.

"Järjestelmä on rikki, jos toiminta itsessään ei ole tuottajalle kannattavaa.”

Aiheesta lisää:

Jussi Halla-aho kritisoi maataloustukia "kitkuttelemiseksi kepulaisella tukiaispolitiikalla" – MTK:n Wallin pöyristyi: "Toivon, että kyseessä on yksittäinen heitto"

Jussi Halla-ahon kommentit maatalous- ja aluetuista MTV3:n Uutisextrassa

Halla-aho: "Minkä takia Suomessa kukaan ylipäätään viljelee maata? Maanviljelijä on henkisesti naimisissa maatilansa kanssa

Lue lisää

Jussi Halla-aho: Keskusta ei ole maanviljelijän asialla, vaan omalla valtapoliittisella asiallaan

Halla-aho asettunut pormestarimoodiin

Lukijalta: Miksi heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia? Jussi Halla-aho ei kannata vahvaa sosiaaliturvaa tai aluepolitiikkaa

Punamultapuolueet kärsivät mielikuvapolitiikasta