Politiikka

Keskusta esitteli vaihtoehtonsa liikenteen päästövähennyksille: "Hallitusohjelman mukaiset polttoaineveron korotukset on tehty, eikä uusia tule."

Miljoona suomalaista etätöissä 1–2,5 päivää viikossa, 40 prosentin jakeluvelvoite polttoaineeseen, hankintatukea, konversiotukea, toimiva joukkoliikenne ja kävely kaupungeissa.
Twitter-kuvakaappaus
Keskustan vaihtoehdot liikenteen verotuksen uudistukselle.

Keskusta julkisti ja jakoi oman liikenteen verotukseen ja päästövähennyksiin liittyvän vaihtoehtonsa. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lupaa keskustan varmistavan sen, ettei uusia polttoaineveron korotuksia tule:

"Ehdotus lähtee lausunnoille. Olennaista on vähentää päästöjä,ei lisätä liikkumisen hintaa tai vaikeuttaa autoilua. Hallitusohjelman mukaiset polttoaineveron korotukset on tehty, eikä uusia tule."

Liikenteen co2-päästövähennyksen tavoitellun 1,55 megatonnin aukon keskusta täyttäisi laskelmassaan etätyötä lisäämällä,,uusiutuvien liikennepolttoaineiden lisäämisellä ja jakeluvelvoitetta nostamalla. Jakeluvelvoitetta keskusta esittää nostettavaksi 40 prosenttiin tai ammattiliikenteen dieselin kokonaan uusiutuvalla polttoaineella. Myös hankintatuki, autojen konversiotuki, uusien autojen hiilidioksidipäästöjen rajoitukset, kaasun ja sähkön jakeluinfran kehittäminen kuuluvat ohjelmaan.

Kolmanneksi vaikuttaa liikennejärjestelmän murros joukkoliikenteen, pyöräilyn ja muun muassa kävelyn lisääntymisellä kaupungeissa toisivat päästövähenemää liikenteeseen.

Keskustan jyväskyläläinen kansanedustaja Joonas Könttä painotti niin ikään Twitter-päivityksessään, että "Hallitusohjelman mukaisissa linjauksissa pysytään, polttoaineiden verotusta ei enää kiristetä."

Hän jakoi keskustan esityksen pikaviestipalvelu Twitterissä.

Lue lisää

Muisti maaseudustapalailee pätkittäin

IL: Juhani "Tami" Tamminen lähtee keskustan kuntavaaliehdokkaaksi Turussa – "Pyrin aina ykkösketjuun"

Vain yksi on alkiolainen

Keskustan Saarikko arvelee pahimman olevan koronassa pian edessä – kannustaa rajoittamaan kontakteja turvallisen kesän takaamiseksi