Politiikka

Saarikko: "Keskustan tavoitteena on väljästi asuttu ja monipaikkainen Suomi"

Keskustan puheenjohtajan mukaan koko maan voimavarat tarvitaan käyttöön, jotta hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja voidaan jatkossa turvata.
Sanne Katainen
Hallituspuolue keskusta puhuu väljemmän maaseutuasumisen puolesta vaihtoehtona tiiviille kaupunkiasumiselle.

Tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ottaa kantaa koko Suomen asuinkelpoisuuden puolesta.

"Häpeilemättä keskustassa puolustamme alueellista tasa-arvoa Suomen sisällä. Se, että kasvu syntyy Suomessa kaikille alueille. on oikeudenmukaisuus- ja yhdenmukaisuuskysymys, mutta myös mitä suurimmissa määrin taloudellinen kysymys", Saarikko toteaa.

"Olemme viime vuosina nähneet, miten metsät ovat kasvun lähteinä suurinvestoinneille eri osissa maata."

Saarikon mukaan väljä asuminen ja monipaikkaisuus ovat uusia nousevia trendejä.

"Koronavirusepidemian oloissa olemme konkreettisesti nähneet, mitä etuja väljemmässä asumisessa on. Keskustan tavoitteena on väljästi asutettu, monipaikkainen Suomi."

Saarikon mukaan koko maan voimavarat tarvitaan käyttöön, jotta hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja voidaan jatkossa turvata.

"Suomeen tarvitaan tasapainoista kasvua ja aluekehitystä. Yritysten elinvoimaa tukeva, kannustava asenneilmapiiri täytyy ulottaa koko laajaan maahan."

Lue lisää

Elsi Katainen valittiin euroryhmänsä lulucf-neuvottelijaksi – "Lähden työssäni siitä, että asetus on ennen muuta laskentatyökalu"

Saarikko puolustaa miljardien velanottoa: "Yhteiskunnan ilmapiiri on vielä hyvin herkkä korona-ajan jälkeen"

Budjettiriihen venyttäminen saattoi olla vihreiden puoluekokouksen ohjelmanumero

Suomalaisten suosikit seuraavaan hallitukseen ovat SDP, kokoomus ja keskusta – perussuomalaiset kelpaavat muiden puolueiden äänestäjistä harvoille