Politiikka

Leppä vakuuttaa: Viljelijöiden tukia ei leikata

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vakuuttaa, ettei hallitus leikkaa viljelijätukia jäljellä olevalla kaudellaan.
Jarno Mela
Puoliväliriihessä sovitut 35 miljoonan euron vuotuiset leikkaukset maa- ja metsätalousministeriön budjettiin poimitaan eri puolilta ministeriön menoja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa.

"Sanon sen hyvin painokkaasti. Viljelijöiden saamiin tukiin ei kajota. Riihessä sovitut 35 miljoonan euron vuotuiset leikkaukset maa- ja metsätalousministeriön budjettiin poimitaan syksyn budjettineuvotteluissa eri puolilta ministeriön menoja", maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) toteaa MT:lle.

Vielä tässä vaiheessa Leppä ei halua arvioida asiaa tarkemmin. Aiemmin esillä ovat olleet muun muassa metsänhoidon kemeratukien leikkaus sekä Metso-suojeluohjelman varat.

Leppä oli tyytyväinen hallituksen yritysverotusta ja sähköistystä koskeviin päätöksiin, joiden hän uskoi auttavan myös maaseudun elinkeinoja.

Lisäksi Leppä piti tärkeänä myös paljon julkisuudessa esillä ollutta metsärahastojen suitsimista. Tällä pyritään tukemaan Suomen perinteistä perhemetsätaloutta.

"Metsärahastojen mahdollisuutta metsävähennyksen hyödyntämiseksi rajoitetaan vuoden 2022 alusta. Samalla selvitetään yhteismetsäosuuden hankintavelan koron vähennyskelpoisuutta. Olen tyytyväinen, että tämä metsärahastojen epäkohta nyt korjataan", Leppä sanoi.

Lue myös:

Hallitus vahvisti: Turveyrittäjille tänä vuonna 60 miljoonaa euroa ja ensi vuonna 10 miljoonaa

Marin kehysriihestä: Sopeutukset eivät kohdistu koulutukseen, opintososiaalisiin etuuksiin tai sote-palveluihin

Hallitus teki periaatepäätöksen monipaikkaisuuden edistämisestä – puoliväliriihen loppuinfossa esiteltiin vaalikauden lopun linjauksia

Lue lisää

Hallituspuolueet vääntävät ministerisalkuista – Jari Leppä kiinni maataloussalkussa

Leppä vahvoilla maa- ja metsätalousministeriksi – Sipilä: Myös omistajaohjausasiat pöydällä

Outoja puheita viljelijätuista

Kevään viljelijätukikoulutukset pitää peruuttaa koronaviruksen vuoksi – tilalle tarjolla videoita, webinaareja ja sähköisiä tietopaketteja