Politiikka

Leppä vakuuttaa: Viljelijöiden tukia ei leikata

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vakuuttaa, ettei hallitus leikkaa viljelijätukia jäljellä olevalla kaudellaan.
Jarno Mela
Puoliväliriihessä sovitut 35 miljoonan euron vuotuiset leikkaukset maa- ja metsätalousministeriön budjettiin poimitaan eri puolilta ministeriön menoja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä toteaa.

"Sanon sen hyvin painokkaasti. Viljelijöiden saamiin tukiin ei kajota. Riihessä sovitut 35 miljoonan euron vuotuiset leikkaukset maa- ja metsätalousministeriön budjettiin poimitaan syksyn budjettineuvotteluissa eri puolilta ministeriön menoja", maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) toteaa MT:lle.

Vielä tässä vaiheessa Leppä ei halua arvioida asiaa tarkemmin. Aiemmin esillä ovat olleet muun muassa metsänhoidon kemeratukien leikkaus sekä Metso-suojeluohjelman varat.

Leppä oli tyytyväinen hallituksen yritysverotusta ja sähköistystä koskeviin päätöksiin, joiden hän uskoi auttavan myös maaseudun elinkeinoja.

Lisäksi Leppä piti tärkeänä myös paljon julkisuudessa esillä ollutta metsärahastojen suitsimista. Tällä pyritään tukemaan Suomen perinteistä perhemetsätaloutta.

"Metsärahastojen mahdollisuutta metsävähennyksen hyödyntämiseksi rajoitetaan vuoden 2022 alusta. Samalla selvitetään yhteismetsäosuuden hankintavelan koron vähennyskelpoisuutta. Olen tyytyväinen, että tämä metsärahastojen epäkohta nyt korjataan", Leppä sanoi.

Lue myös:

Hallitus vahvisti: Turveyrittäjille tänä vuonna 60 miljoonaa euroa ja ensi vuonna 10 miljoonaa

Marin kehysriihestä: Sopeutukset eivät kohdistu koulutukseen, opintososiaalisiin etuuksiin tai sote-palveluihin

Hallitus teki periaatepäätöksen monipaikkaisuuden edistämisestä – puoliväliriihen loppuinfossa esiteltiin vaalikauden lopun linjauksia

Lue lisää

HS: Leppä ja Mikkonen eri mieltä maatalouden päästövähennystavoitteesta – pellonraivaus tulee lopettaa molempien mielestä

Leppä: Käynnissä olevilla tutkimuksilla pitää saada tarkempaa tietoa peltojen päästöistä – "Näin isot ratkaisut eivät voi perustua vajavaisiin tietoihin"

Leppä kokoaa kriisityöryhmän

"Käsillämme on poikkeuksellisen vaikea kannattavuustilanne, joka pitää pystyä ratkaisemaan" – Leppä kutsuu laajan maatalouden kriisityöryhmän koolle 8. lokakuuta, hanke saa tukea MTK:n Marttilalta