Politiikka

Saksa nostaa minimipalkkoja isolla harppauksella – Eero Heinäluoma: Korotuksen jälkeen ero Suomen ja Saksan vähimmäispalkkojen välillä on merkittävä

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma pui kolumnissaan Saksan uuden hallituksen politiikkaa.
European Parliament
Vihreä ulkoministeri tulee antamaan oman sävynsä Saksan lähivuosien ulkopolitiikan ulostuloihin erityisesti suhteessa Venäjään, uskoo europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

Saksa nostaa isolla harppauksella minimipalkkoja jo ensi vuonna: 9,60 eurosta 12 euroon tunnilta, kirjoittaa europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) MT:n kolumnissaan.

"Lakisääteinen vähimmäispalkan nosto on ratkaisu maassa, jossa työehtosopimukset eivät enää takaa työsuhteen vähimmäisetuja kaikille. Tuon korotuksen jälkeen ero Suomen ja Saksan vähimmäispalkkojen välillä on merkittävä."

Heinäluoman mukaan myös Saksan ulkopolitiikkaa näyttää luonnehtivan jatkuvuus.

"Dialogia Venäjän kanssa korostetaan unohtamatta ihmisoikeuksia. Vihreä ulkoministeri tulee antamaan oman sävynsä Saksan lähivuosien ulkopolitiikan ulostuloihin erityisesti suhteessa Venäjään. Uusi hallitusohjelma ei kuitenkaan lupaa keskeyttää Itämeren alla kulkevan kaasuputken käyttöä."

Lue Eero Heinäluoman kolumni: Saksa modernisaation tielle

Lue myös:

Saksa saa vihreän maatalousministerin, ja tällainen on ohjelma: Glyfosaattikielto, luomuala 30 prosenttiin ja turkistarhauskielto koko EU:hun

Lue lisää

Saksa estää Viroa myymästä tykkejä Viroon, lähettää sen sijaan kenttäsairaalan – Suomeen 1990-luvulla myydyt ja sittemmin Viroon viedyt tykit eivät näillä näkymin pääse Ukrainaan

Ei mitään yllättävää

Pekka luopui karjasta ja päätyi puuhommiin kirjanpainajan tuhoamiin metsiin Saksaan – "Välillä on ikävä salmiakkia, vaimoa ja lapsenlapsia"

Metsäyrittäjä joutui opettelemaan viidakon lait lähtiessään puusavottaan Saksan tuholaismetsiin – "Jos saksalainen ei halua maksaa, se ei myöskään maksa"